Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Magyar diák nyert a bécsi műszaki egyetem versenyén

Magyar egyetemi hallgató lett a bécsi műszaki egyetem (TU Wien) fenntartható építészeti megoldásokra kiírt versenyének egyik győztese. A TU Wien Blue Award 2012 elnevezésű pályázatán három kategóriában osztottak ki díjakat. Holczer Veronika, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója a Meglévő struktúrák beépítése kategóriában nyerte el az első helyezést.

Városfejlesztés, átalakulás és tájalakítás témakörben Nikhil Csaudári indiai építész-hallgató, a Ahmadábádi CEPT Egyetem diákja kapta az első díjat. Ökologikus épületek kategóriában jutalmazták első helyezéssel a TU Wien hallgatóját, Gregor Faschingot. Ebben a kategóriában a pályázatok között külön kiemelte a zsűri Mészáros Zsuzsanna, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója pályaművét is.

hirdetés
hirdetés

A Blue Award díjat második alkalommal hirdették meg fenntartható építészeti, város- és tértervezési megoldások, és ezzel egy új építész generáció támogatásának céljával - írták a közleményben. A pályázatra 234 pályamű érkezett és összesen tizenegy díjat, különdíjat és dicséretet osztottak ki.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X