Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Magyar diák nyert a bécsi műszaki egyetem versenyén

Magyar egyetemi hallgató lett a bécsi műszaki egyetem (TU Wien) fenntartható építészeti megoldásokra kiírt versenyének egyik győztese. A TU Wien Blue Award 2012 elnevezésű pályázatán három kategóriában osztottak ki díjakat. Holczer Veronika, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója a Meglévő struktúrák beépítése kategóriában nyerte el az első helyezést.

Városfejlesztés, átalakulás és tájalakítás témakörben Nikhil Csaudári indiai építész-hallgató, a Ahmadábádi CEPT Egyetem diákja kapta az első díjat. Ökologikus épületek kategóriában jutalmazták első helyezéssel a TU Wien hallgatóját, Gregor Faschingot. Ebben a kategóriában a pályázatok között külön kiemelte a zsűri Mészáros Zsuzsanna, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója pályaművét is.

hirdetés

A Blue Award díjat második alkalommal hirdették meg fenntartható építészeti, város- és tértervezési megoldások, és ezzel egy új építész generáció támogatásának céljával - írták a közleményben. A pályázatra 234 pályamű érkezett és összesen tizenegy díjat, különdíjat és dicséretet osztottak ki.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X