Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Legálisan kutathatnak hallgatóik után a brit egyetemek

Forrás: MTI Fotó: Marjai János

Engedélyt kapnának a brit egyetemek, hogy részletes információkat szerezzenek a jelentkezők szociális helyzetéről. Az intézmények már a felvételi eljárás során megszerezhetnék a szükséges adatokat – írja a The Telegraph.

hirdetés
hirdetés

Alan Milburn társadalmi mobilitásért felelős biztos szerint a rosszabb szociális háttérrel rendelkező tanulóknak nagyobb erőfeszítésébe kerül ugyanolyan teljesítményt nyújtani az egyetemen, mint tehetősebb társaiknak – ezért több támogatás jár nekik.

A módszer egyébként nem újdonság, csak eddig nem volt kötelező. Egyes intézmények már eddig is felmérték a hozzájuk jelentkező diákok szociális hátterét, és ennek megfelelően nyújtottak nekik támogatást. Nemcsak az egyetemek, a munkahelyek is előszeretettel kutatnak a jelentkezők után, például a Facebookon – összefoglalónkat itt olvashatod.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X