Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Közös informatikai központot hoz létre a Pázmány és a Semmelweis

Semmelweis Egyetem
Forrás: Túry Gergely
Oktatási és kutatási együttműködésről írt alá megállapodást pénteken Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora.

Az együttműködés az informatikai és infobionikai tudományterületeket érinti, s annak sikerét egy a felek által a közeljövőben létrehozandó új központ, valamint a szükséges technikai háttér megteremtése is segíteni fogja. Az intézményvezetők, amellett, hogy nemzetközi szinten is jelentős eredményekre számítanak, nagy hangsúlyt kívánnak helyezni azoknak a magyarországi bionikai iparban történő hasznosítására.

(x)

Egyre népszerűbb itthon is az online KRESZ tanulás

Magyarországon több mint százezren futnak neki minden évben valamilyen vezetői engedély megszerzésének. Évről évre többen tanulnak online.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásÖn korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X