Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hajmeresztő terv az egyetemek összevonására: így kell ezt csinálni?

Merre az arra?
Merre az arra?
Forrás: Fazekas István

Egyre-másra felmerül az állami vezetésben, hogy túl sok a felsőoktatási intézmény. Az ELTE nevét is egyre többször lehet hallani akár préda, akár áldozat szerepében, így hát utánajártunk, hogy milyen utakon indulhatnak el a kreatív minisztériumi munkatársak - olvasható az ELTE blogon.

hirdetés
hirdetés

A legegyszerűbb az lenne persze, ha minden magyarországi intézményt hozzánk csapnának, így végre az egyetemre jelentkezőknek nem kellene fáradtságos procedúrával kitölteni a felvételi jelentkezési lapokat, legfeljebb a szakokat kellene bejelölni. További előny, hogy nem kellene harcolni a kvótákért, az intézményen belüli elosztás egyszerűbb, mint az egyetemek közötti szétdobálás. Végül egy kevéssé becsült adat, ami még jól is jöhet: ha csak egy egyetem lenne, akkor elképesztően jól állnánk a különböző nemzetközi egyetemi rangsorokban, elvégre minden magyar Nobel-díjas a miénk lenne, és még bérbe is vehetnénk párat.

Na de mi lenne, ha az új, közszolgálati egyetemet akarnánk hozzácsapni az ELTE-hez? Az egyetemfoglaló lelkes ifjúságot szakmai gyakorlat keretein belül a rendvédelmis ifjak vihetnék be az őrszobába, hogy ott eldiskuráljanak a másnapi ZH esélyeiről, és még a bulikba sem kellene külön biztonságiakat szerződtetni.

A BME-sekkel már vigyázni kell. Nem elég, hogy évente építenek, majd lebontanak egy épületet Lágymányoson, de a TEK fogja szűrni az iranisztikás cserediákprogram résztvevőit, ha tudomást szereznek a BME alatti atomreaktorról. További hajmeresztő ötleteket találtok az ELTE blogon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés