Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hajmeresztő terv az egyetemek összevonására: így kell ezt csinálni?

Merre az arra?
Merre az arra?
Forrás: Fazekas István

Egyre-másra felmerül az állami vezetésben, hogy túl sok a felsőoktatási intézmény. Az ELTE nevét is egyre többször lehet hallani akár préda, akár áldozat szerepében, így hát utánajártunk, hogy milyen utakon indulhatnak el a kreatív minisztériumi munkatársak - olvasható az ELTE blogon.

hirdetés

A legegyszerűbb az lenne persze, ha minden magyarországi intézményt hozzánk csapnának, így végre az egyetemre jelentkezőknek nem kellene fáradtságos procedúrával kitölteni a felvételi jelentkezési lapokat, legfeljebb a szakokat kellene bejelölni. További előny, hogy nem kellene harcolni a kvótákért, az intézményen belüli elosztás egyszerűbb, mint az egyetemek közötti szétdobálás. Végül egy kevéssé becsült adat, ami még jól is jöhet: ha csak egy egyetem lenne, akkor elképesztően jól állnánk a különböző nemzetközi egyetemi rangsorokban, elvégre minden magyar Nobel-díjas a miénk lenne, és még bérbe is vehetnénk párat.

Na de mi lenne, ha az új, közszolgálati egyetemet akarnánk hozzácsapni az ELTE-hez? Az egyetemfoglaló lelkes ifjúságot szakmai gyakorlat keretein belül a rendvédelmis ifjak vihetnék be az őrszobába, hogy ott eldiskuráljanak a másnapi ZH esélyeiről, és még a bulikba sem kellene külön biztonságiakat szerződtetni.

A BME-sekkel már vigyázni kell. Nem elég, hogy évente építenek, majd lebontanak egy épületet Lágymányoson, de a TEK fogja szűrni az iranisztikás cserediákprogram résztvevőit, ha tudomást szereznek a BME alatti atomreaktorról. További hajmeresztő ötleteket találtok az ELTE blogon.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X