Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Több ezer egyetemista tüntetett a tandíjemelés ellen Montrealban

Nyolcvanöt embert vettek őrizetbe, miután több ezer diák tüntetett Montrealban a tandíj emelése miatt – közölte a kanadai rendőrség. A feldühödött egyetemisták kirakatokat törtek be.

hirdetés

A zavargás azután tört ki, hogy szerdán megszakadtak a tervezett évi 325 dolláros tandíjemelésről folyó tárgyalások a diákok és a quebeci tartományi kormány között. A tárgyalások azután szakadtak meg, hogy a kormány kizárta a legharcosabb csoportot a vitából. A diákok elözönlötték az utcákat és több órán át csaptak össze a rendőrökkel. Egy rendőrőrs, bankok és üzletek ablakait betörték.

(x)

Hogyan lehetsz főiskolás, ha nincs 280 pontod?

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

OKJ-s képzés hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X