Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Újabb egyetemfoglalás jöhet? Nem engedik be a HaHa-t az ELTE-re

Hiába támogatja teremigénylésüket több oktató, az ELTE bölcsészkarának dékánja nem biztosít helyszínt a Hallgatói Hálózat ELTE BTK-s csoportjának egy májusi hallgatói fórumhoz. Úgy tudjuk, a tiltás ellenére megtartják a rendezvényt.

Hallgatói Hálózat
Dezső Tamás dékán a Hallgatói Hálózat február 22-i "teremfoglalásán". Nem örül az újabb kérésnek
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„A dékán szerint minket jobban érdekel az, hogy a szervezet zászlóját lobogtassunk, mint az, hogy egyáltalán legyen fórum. Pedig mi azért harcolunk, hogy ne lehessen diszkriminálni a hallgatókat egy képzelt pártpolitikai kapcsolat miatt" - mondta a Hallgatói Hálózat ELTE BTK-s csoportjának névtelenséget kérő tagja.

hirdetés
hirdetés

Az eduline úgy tudja, Dezső Tamás dékán csak akkor biztosít termet a május 2-ra tervezett fórumhoz, ha a Hallgatói Hálózat neve nem szerepel a teremigénylésen, és a rendezvényen sem hangzik el, sőt az év elején létrehozott Oktatói Hálózatnak is nemet mondana. "Szerinte megosztja az egyetemi közösséget, ha beenged minket, úgy gondolja, hogy mi egységes világnézetűek vagyunk, hogy rajtunk maradt az LMP-s címke. Mindegy, mi az igazság" - tette hozzá forrásunk. A hallgatói szervezet Az utolsó nyílt nap elnevezésű, február 15-i tüntetésére az LMP több transzparenst készíttetett, a HaHa tagjai később közleményben cáfolták, hogy kapcsolatban állnának a párttal.

A Hallgatói Hálózat február 22-én, az ELTE BTK udvarán. Megismétlik?
A Hallgatói Hálózat február 22-én, az ELTE BTK udvarán. Megismétlik?
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A dékán azzal érvelt, ha most enged, más, akár szélsőséges szervezeteknek sem mondhat nemet. Több HaHa-tag szerint azonban a hallgatói csoportoknak - ha pártsemlegesek - az egyetemeken van a helyük, a pártpolitikát pedig nem szabad összekeverni a politikával. Információink szerint Dezső Tamás figyelmeztette a szervezet tagjait, "vigyázzanak a sajtóval", próbálják "átgondolni" a dolgokat, mert lehet, hogy egy rossz lépés elvágja az egyeztetést.

Forrásunk szerint a február 22-i teremfoglalás a dékán szemében diszkvalifikálta a Hallgatói Hálózatot, úgy gondolja, ez egy külső, országos szervezet, amelyet nem engedhet be az egyetemre. A bölcsészkaros HaHa-tagok ugyanakkor azzal érvelnek, hogy a februári akciót az országos csoport szervezte, míg a fórumot a "helyi", ELTE BTK-s szervezet tartaná. Dezső Tamást többször kerestük telefonon, de nem sikerült elérnünk. Kérdéseinket emailben is elküldtük, cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X