Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Képek: így néznek ki az új diákigazolványok

6

A kártyákat az okmányirodákban kell majd igényelni, áruk egységesen 1400 forint lesz mind a köz-, mind a felsőoktatásban tanulóknak. A már meglévő diákigazolványok érvényben maradnak, új típusú diákigazolványt a tanulmányaikat szeptemberben megkezdő általános és középiskolásoknak, valamint felsőoktatási hallgatóknak kell igényelniük.

Forrás: MTI Fotó: Máthé Zoltán
Forrás: MTI Fotó: Máthé Zoltán
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (6) , melyek közül a legfrissebbek:

Gilgarath

Akkor aki átmegy egy másik sukiba az is ilyet kell,hogy kérjen?

czutortunde

A diákigazolványt nem az okmányirodában kell igényelni, azt továbbra is az iskolák végzik - most már elektronikusan -, csupán a fényképet készítik ott. Matricát pedig csak a tanköteles kor felett kell ráragasztani, de gondolom egymásra lehet tenni 1-2 matricát.

evita

nem teljesen értem az érvényesíthetőség éve sort...
ha a szabályokat betartva jutunk matricához, felesleges, hiszen a titkárságon, Tanulmányi Osztályon fel sem ragasztják, ha valami gond van
ha nem, akkor sem jelent sokat az az adat, hiszen pl. a felsőoktatásban a maximális képzési idő ennél korábbi dátumot felírni értelmetlen) 2x annyi, mint amennyi alapvetően szükséges, tehát van lehetőséged az alma materből szerezni egy matricát (persze senki nem tesz ilyet, de ha mégis...) és diákbérlettel parádézni a BKV járatain
vagy a minimálisat írják rá, ha csúszol, csináltass újat? vagy ha ugyanazon karon belül jársz mesterképzésre/PhD-képzésre? (eddig ezekben az esetekben jó volt a régi)
egy általános iskolásnál 10 évet írnak rá?

vagy ez is lejár?

az egyetlen pozitívum, hogy angolul is rá van írva, hogy ez bizony nem kondibérlet...

Daróczi Emese

aha... és hova fogják felragasztani azt a rengeteg matricát?

Dombi János

Megint sikerül vagy 3 évre új igazolványt,készíteni...
És megint kiadni 4 milliárd forintot... legalább...

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X