Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A hét hírei: megszűnik az ingyenes jogászképzés, szigor vár az érettségizőkre

1

Ezen a héten sem unatkoztunk: kiderítettük, hogy az erőforrás-minisztérium titkos tervezete szerint 2013-tól megszűnne az államilag támogatott jogászképzés. Nyilvánosságra hozták az érettségi rendszer átalakításának terveit, és azt is megtudhattuk, melyek 2012 legnépszerűbb képzései. A hét cikkeiből válogattunk.

Forrás: stiller

Megszüntetnék az ingyenes jogászképzést

Ahogy arról pénteken írtunk, 2013-tól teljesen megszüntetné a jogászképzés állami támogatását a kormány, jövőre egyetlen elsőéves sem tanulhatna ingyen az egyetemek jogi karain, az ELTE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem sem kapna állami ösztöndíjas helyeket – derül ki az eduline birtokába jutott minisztériumi tervezetből. A részletekről itt olvashattok.

hirdetés
hirdetés

Ezek 2012 legnépszerűbb képzései

Bár az elsőhelyes jelentkezések alapján a gépészmérnöki lett a legnépszerűbb alapszak, összességében idén is gazdálkodási és menedzsmentre szeretnének a legtöbben felvételizni. A top tízbe bekerült a mérnökinformatikus, a kommunikáció és médiatudomány, a turizmus-vendéglátás, a kereskedelem és marketing, a nemzetközi gazdálkodás, az ápolás és betegellátás, a műszaki menedzser és a pszichológia is. A legnépszerűbb szakok listáját itt nézhetitek meg.

Többen bukhatnak meg az érettségin

Nehezebb lesz megszerezni a kettest, kevesebb tantárgyból szerveznek majd vizsgákat, és eltörlik az előrehozott érettségit – így szabná át a kétszintű érettségi rendszerét az oktatási államtitkárság a kormányzati honlapon nyilvánosságra hozott előterjesztés szerint. A részletekről itt olvashattok.

hirdetés
hirdetés