Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Feldarabolják a Corvinust? A rektor még nem kapott "jelzést" Hoffmannéktól

1
Corvinus
Feldarabolnák a Corvinust?
Forrás: stiller

Több felsőoktatási intézményhez csatolnák a Corvinus Egyetem karait sajtóhírek szerint. Rostoványi Zsolt rektor a Duna Tv-nek elmondta: „semmi racionális alapja nincs annak, hogy a Corvinus Egyetem ne egy egyetemként működjön tovább”.

hirdetés
hirdetés

A hírek szerint az intézmény három budai kara, a kertészeti, az élelmiszer-tudományi és a tájépítészeti a gödöllői Szent István Egyetemhez, a három pesti kar pedig a Műegyetemhez kerülne.

Rostoványi Zsolt, az egyetem rektora a Közbeszédben elmondta, hogy „semmi racionális alapja nincs annak, hogy a Corvinus Egyetem ne egy egyetemként működjön tovább”. Hozzátette ugyanakkor: „változatlanul azt kell mondjam, hogy hivatalosan még erről semmiféle jelzést nem kaptunk. Ez az anyag különféleképpen értelmezhető” – tette hozzá.

„Egy tény, ebben a koncepcióban a Corvinus két pólusnak a részét képezi. A három budai kara az közép-magyarországi agrár felsőoktatási pólus, a három pesti kara pedig a közép-magyarországi műszaki-gazdasági kutatóegyetemi pólus részét” – mondta. Rostoványi Zsolt a műsorban kérdésre válaszolva közölte: a felsőoktatási fejlesztéspolitikai koncepció átnézése után azt látták, hogy az összes többi intézmény marad abban a formájában, ahogy most van, kivétel ez alól a gödöllői Szent István Egyetem.

A Corvinus Egyetem rektora kitért arra is, hogy a „hallgatóknak nagy a bizalma a Corvinus Egyetem iránt, s az egyetem diplomája nagyon piacképes, ezzel a diplomával jól el lehet helyezkedni”. Az intézményvezető szerint az államtitkárság részéről is többen kiemelték, hogy a nemzetköziesedés szempontjából az egyik legjobb egyetem a Corvinus az országban. Rostoványi a műsorban hangsúlyozta: „minden racionalitás amellett szól, hogy egyben maradjon a Corvinus Egyetem”. A rektor azt is elmondta, hogy jövő héten lesz egy egyeztetés az államtitkárságon, ahová az intézmények rektorait várják.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Cirmu Lee

Bíznék benne, hogy a Corvinus feldarabolásáról (földbedöngöléséről) szóló hírek valóban csak rémhírek. De sajnos kormányunk eddigi tevékenysége épp az ellenkezőjéről győzött meg. Ami jó azt el kell törölni, s helyette milliókat kell költeni tanulmányokra, pályázatokra, cimborákra. A Corvinusnak volt egyetemeink között a legjobb híre. Miért is oly fontos szétszabdalni? Közgazdászképzés más egyetemeken is folyik, sokkal kisebb sikerrel? Miért azokat kell előnyben részesíteni?

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X