Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Feldarabolják a Corvinust? A rektor még nem kapott "jelzést" Hoffmannéktól

1
Corvinus
Feldarabolnák a Corvinust?
Forrás: stiller

Több felsőoktatási intézményhez csatolnák a Corvinus Egyetem karait sajtóhírek szerint. Rostoványi Zsolt rektor a Duna Tv-nek elmondta: „semmi racionális alapja nincs annak, hogy a Corvinus Egyetem ne egy egyetemként működjön tovább”.

hirdetés
hirdetés

A hírek szerint az intézmény három budai kara, a kertészeti, az élelmiszer-tudományi és a tájépítészeti a gödöllői Szent István Egyetemhez, a három pesti kar pedig a Műegyetemhez kerülne.

Rostoványi Zsolt, az egyetem rektora a Közbeszédben elmondta, hogy „semmi racionális alapja nincs annak, hogy a Corvinus Egyetem ne egy egyetemként működjön tovább”. Hozzátette ugyanakkor: „változatlanul azt kell mondjam, hogy hivatalosan még erről semmiféle jelzést nem kaptunk. Ez az anyag különféleképpen értelmezhető” – tette hozzá.

„Egy tény, ebben a koncepcióban a Corvinus két pólusnak a részét képezi. A három budai kara az közép-magyarországi agrár felsőoktatási pólus, a három pesti kara pedig a közép-magyarországi műszaki-gazdasági kutatóegyetemi pólus részét” – mondta. Rostoványi Zsolt a műsorban kérdésre válaszolva közölte: a felsőoktatási fejlesztéspolitikai koncepció átnézése után azt látták, hogy az összes többi intézmény marad abban a formájában, ahogy most van, kivétel ez alól a gödöllői Szent István Egyetem.

A Corvinus Egyetem rektora kitért arra is, hogy a „hallgatóknak nagy a bizalma a Corvinus Egyetem iránt, s az egyetem diplomája nagyon piacképes, ezzel a diplomával jól el lehet helyezkedni”. Az intézményvezető szerint az államtitkárság részéről is többen kiemelték, hogy a nemzetköziesedés szempontjából az egyik legjobb egyetem a Corvinus az országban. Rostoványi a műsorban hangsúlyozta: „minden racionalitás amellett szól, hogy egyben maradjon a Corvinus Egyetem”. A rektor azt is elmondta, hogy jövő héten lesz egy egyeztetés az államtitkárságon, ahová az intézmények rektorait várják.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Cirmu Lee

Bíznék benne, hogy a Corvinus feldarabolásáról (földbedöngöléséről) szóló hírek valóban csak rémhírek. De sajnos kormányunk eddigi tevékenysége épp az ellenkezőjéről győzött meg. Ami jó azt el kell törölni, s helyette milliókat kell költeni tanulmányokra, pályázatokra, cimborákra. A Corvinusnak volt egyetemeink között a legjobb híre. Miért is oly fontos szétszabdalni? Közgazdászképzés más egyetemeken is folyik, sokkal kisebb sikerrel? Miért azokat kell előnyben részesíteni?

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X