Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Bajba került a Nyíregyházi Főiskola: milliárdos adóssággal küzd

1

Várhatóan csődbiztos kerül a Nyíregyházi Főiskola élére az intézmény több milliárdos, elsősorban PPP-megaberuházásokból felgyülemlett adóssága miatt - értesült az MTI. A Nyíregyházi Főiskola vezetősége korábban már jelezte az oktatási államtitkárságnak, hogy nem tudja megoldani az intézmény problémáit.

A  gazdasági ellehetetlenülés hátterében az állhat az MTI-t tájékoztató felsőoktatási források szerint, hogy az elmúlt évek alatt csaknem felére csökkent hallgatói létszámmal - 2004-ben még több mint 12 ezer, 2011-ben viszont mindössze 7000 hallgatójuk volt - működő főiskola nem tud megbirkózni a több milliárd forintos PPP-beruházásai során felhalmozott tartozásaival. Ráadásul a csökkenő hallgatói létszám miatt a megvalósult PPP-beruházások javarészt kihasználatlanok.

hirdetés
hirdetés

Az MTI információi szerint az oktatási kormányzat a kialakult helyzetre való tekintettel épp ezért javasolta a főiskola vezetésének, hogy az értelmetlen rivalizálás helyett, olyan intézményfejlesztési tervet készítsen elő, amely a Debreceni Egyetemmel történő együttműködésre építve keresi a város felsőoktatásának fellendítési lehetőségeit. Mi lesz a vidéki főiskolák sorsa? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Megmondomén

Előbb tájékozódjatok már basszus! Szó nincs több milliárdos adósságról, és rivalizálásról! A DE-nek mérföldekkel nagyobb adóssága van, és nem kell még egy kolonc a nyakukra. A cikk hazudik!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X