Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hol éri meg diplomát szerezni?

Harvey Mudd College: a lista egyik első helyezettje
Harvey Mudd College: a lista egyik első helyezettje
Forrás: Wikipedia

Különleges egyetemi rangsor látott napvilágot nemrég: a Payscale bérezési adatokat tartalmazó oldal összeállította azoknak az intézményeknek a listáját, ahol a hallgatók taníttatásába befektetett pénz és energia gyorsan megtérül.

hirdetés
hirdetés

A 2012-es rangsor elkésztéséhez az egyetem kiadásait és a végzett diákok átlagfizetését hasonlították össze – minél kevesebb pénzből képzi ki az intézmény a kiemelten kereső pályakezdőket, annál előrébb végzett a listán – írja a Huffington Post.

A rangsor első helyén holtverseny alakult ki: a kaliforniai Harvey Mudd College-nak és a California Institute of Technologynak egyaránt 11,2 százalék az éves megtérülése – vagyis a megszerzett pénzösszeg ennyivel magasabb a befektetettnél.

A lista bronzérmese a Massachusetts Institute of Technology (MIT), ahol a megtérülés 10,7 százalék. Ezután sorban következnek a nagy amerikai elitegyetemek: a Princeton, a Stanford és a Harvard egyaránt 10 százalék fölött tudott maradni. Milyen diplomával számíthatnak a legmagasabb fizetésre a pályakezdők? Összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X