Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Elköltöztetnék a Marx-szobrot a Corvinus főépületéből?

1
Forrás: hvg.hu
Új helyre kerülhet a Budapesti Corvinus Egyetem központi, Fővám téri épületének aulájában található Marx-szobor – értesült a hvg.hu. A felsőoktatási intézmény rektora, Rostoványi Zsolt elismerte, hogy ez felvetődött, mivel az egyetemnek "új corvinusos identitást", s ezzel együtt új jelképet keresnek. A rektor később visszavonta a hvg.hu-nak adott nyilatkozatát.

Február 29-én a Corvinus első embere a hvg.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy mivel a korábbi Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, majd Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem 2004 óta Budapesti Corvinus Egyetemként működik a kertészeti egyetemmel összevonva, úgy érzik, a változásnak az intézmény jelképében is ideje lenne megnyilvánulnia. A cikk folytatását a hvg.hu-n olvashatjátok el.

Hozzászólások (1)

tamas46

Ez olyan lenne,mintha Justitia szobrát kitennének a Kuria épületéből.Persze ez is megtörténhet.A jelkép:nincs közgazdaság-nincs jog.Talán már nem is tanítják a Corvinus Egyetemen(volt Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem) a tőke kialakulást,az eredeti tőkefelhalmozást,és más alalpvető tételeket,amiket először Marx fogalmazott meg és tett allaptételévé a (köz)gazdaság tudományának.

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X