Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Akinek nincs pénze, annak diplomája sem lesz

Forrás: Stiller Ákos

Miután több millió dollárral kevesebből gazdálkodhat, a kaliforniai Santa Monica College a hatszorosára emeli a leglátogatottabb kurzusok árát, ezzel egyértelműen a tehetősebb diákok kerülnek lépéselőnybe – adta hírül a Huffington Post.

hirdetés
hirdetés

Egyetlen kurzusért 600 dollárt, vagyis nagyjából 130 ezer forintot kell majd fizetni a következő félévben a hallgatóknak. Eddig az órák többsége mindössze 108 dollárba, vagyis 24 ezer forintba került. 

A hallgatói önkormányzat elnöke, Harrison Wills kifogásolta, hogy a diákokat meg sem kérdezték a tervezett lépésekről. Úgy véli, ha tényleg hatszorosára emelik a kurzusok árát, a hallgatók tiltakozó akciókba kezdenek majd. „Az intézkedések a gazdag családok gyerekeinek kedveznek, ami elfogadhatatlan. Az órákat mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni” – mondta. Verssel tiltakozott a tandíjemelés ellen egy brit diák – a meglepő videót itt nézheted meg. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X