Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ez a világ 50 legjobb orvosi egyeteme

Nagy meglepetést okozott a Times Higher Education legfrissebb, orvosi képzéseket összehasonlító rangsora: az Oxford a negyedik helyről egy év alatt a dobogó legfelső fokáig került, megfosztva ezzel a Harvardot a világ legjobb orvosi egyeteme címtől. A top ötvenbe bekerülő egyetemek hallgatói gyors elhelyezkedésre és biztos karrierre számíthatnak.

Az Oxfordé a világ legjobb orvosi képzése
Az Oxfordé a világ legjobb orvosi képzése
Forrás: Wikipedia
hirdetés
hirdetés

A 2011/2012-es rangsor harmadik és negyedik helyén szintén két brit intézmény, az Imperial College London és a Cambridge áll, míg az ötödik helyet az egyesült államokbeli Johns Hopkins University szerezte meg.

A top tízben a Yale és a Stanford is helyet kapott. A legjobb 50 orvosi egyetem közül huszonöt amerikai, nyolc brit és három ázsiai – a tokiói, a hongkongi és a szingapúri állami egyetem – szerepel.

A világ 10 legjobb orvosi egyeteme
A világ 10 legjobb orvosi egyeteme
Forrás: Times Higher Education.co.uk

A Times Higher Education rangsorát minden évben ötven, az egyes régiók egyetemeit jól ismerő szakember véleménye alapján állítják össze, akik az értékeléskor többek között az intézmények tudományos tevékenységét, az oktatási-tanulmányi teljesítményt, az innovációs eredményeket és a nemzetközi vonzerőt pontozzák. Idén először nem a Harvard végzett a 200-as világranglista élén – az összesített listáról itt olvashatsz.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X