Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Képek: így néznek ki a legkisebb amerikai főiskolák

El tudsz képzelni egy főiskolát mindössze néhány tucat hallgatóval? A Huffington Post összegyűjtötte Amerika legkisebb intézményeit.

1. Alaska Bible College

hirdetés
hirdetés
1.	Alaska Bible College
1. Alaska Bible College
Forrás: collegefinancialaidguide.com

Mindössze 38 hallgatója van az Egyesült Államok legkisebb főiskolájának. A négy évfolyamos magánintézményt 1966-ban alapították, elsősorban hit- és erkölcstant oktatnak.

2. Shimer College

Shimer College
Shimer College
Forrás: Wikipedia

A chicagói intézmény sem büszkélkedhet magas hallgatói létszámmal: a 16 oktatóra mindössze 81 diák jut. A főiskolát 1853-ban alapították, az 1960-as évekig kizárólag lányok jártak az intézménybe.

3. Thomas More College of Liberal Arts

Thomas More College of Liberal Arts
Thomas More College of Liberal Arts
Forrás: medialarchives.com

A New Hampshire-i székhelyű főiskolát 33 éve alapították. Jelenleg 84 diák tanul az intézményben, akik bölcsészdiplomát kapnak a képzés végén.

4. Sterling College

Sterling College
Sterling College
Forrás: vpr.net

Az 1958 óta működő vermonti intézményben minden második diákra jut egy tanár: 105 hallgatót 45 oktató tanít. A Sterling College a legkisebb akkreditált főiskola az Egyesült Államokban.

5. Lyme Academy College of Fine Arts

Lyme Academy College of Fine Arts
Lyme Academy College of Fine Arts
Forrás: anniemame.com

Ezt a connecticuti főiskolát 1976-ban alapították. Jelenleg 151 hallgatója van, akik szobrászatot, festészetet, valamint rajz- és illusztrációművészetet tanulnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X