Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Több száz holttestet találtak a kölni egyetem pincéjében

kölni egyetem
A kölni egyetem főépülete. Nem értik, hogy kerültek tetemek az anatómiai intézet pincéjébe
Forrás: Wikipedia

Több száz emberi testrészt és állati tetemet találtak a kölni egyetem anatómiai intézetének pincéjében - írja a brit Guardianre hivatkozva az Origo. Az intézmény vezetői vizsgálatot indítottak, hogy kiderüljön, hogyan került több száz emberi testrész a tanszékre, amelynek volt vezetője múlt hónapban lett öngyilkos, és állítólag búcsújegyzeteket is hátrahagyott, amelyben az elkövetett szabálytalanságokról ír. 

hirdetés
hirdetés

Először a Spiegel Online számolt be arról, hogy az egyetem munkatársai felfedeztek egy szobát, mely tele volt felnőtt emberi testekkel és állati tetemekkel, valamint számos felcímkézett műanyag vödörrel, mint például "orrok" vagy "újszülöttek". A jelek szerint a szobát évek óta nem használták. Körülbelül száz olyan ember holttestét is megtalálták, akik orvosi kutatásra ajánlották fel testüket, és akiket már régen el kellett volna temetni.

Az egyetem rektora, Axel Freimuth a felfedezést teljesen elfogadhatatlannak nevezte, amely sokkolta az egyetemet. Egy bizottság jelenleg is vizsgálódik, de az ügyészség szerint nincs bizonyíték semmilyen bűncselekményre.

(x)

Bejczy Antalra emlékezve az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Bejczy Antal iRobottechnikai Központja január 16-át Nemzetközi Bejczy Nappá nyilvánította a kiváló professzorra emlékezve.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásÖn korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X