Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Külföldi hírportál a magyar diákokról: „vak hentesként sújt le a kormány az oktatásra”

Forrás: MTI

Úgy tűnik, a külföldi sajtó is előszeretettel foglalkozik a magyar felsőoktatási törvény és a kormányrendeletek vitás pontjaival. A University World News nemzetközi oktatási portál beszámolt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának február 10-i, Deák téri tüntetéséről és arról, hogy a kormány csökkenti az államilag finanszírozott keretszámokat, az ösztöndíjasokat pedig „röghöz köti”, vagyis a tanulmányaik időtartamának kétszeresét Magyarországon kötelesek ledolgozni.

hirdetés

„A magyar kormány vak hentes módjára sújt le az oktatásra” – nyilatkozta Allan Päll, a Európai Diákszövetség (ESU) elnöke, aki elítéli az ingyenes helyek drasztikus csökkentését. A szervezet emellett felszólította az Európai Bizottságot, vizsgálja ki, nem ütközi-e uniós jogszabályokba a hallgatói szerződések bevezetése.

„Ennek a vizsgálatnak mielőbb le kell zajlania, különben Magyarország nyitott börtönné válik a diplomások számára” – mondta Allan Päll. Brüsszel egyelőre "ismerkedik" a magyar felsőoktatási törvénnyel – összefoglalónkat itt olvashatod.

(x)

A keresett tudást lelték a Szent István Egyetemen

Három arcél, háromféle pályafutás …azaz még csak három szárba szökkenő életpálya. Azonos bennük, hogy a Szent István Egyetem polgárai.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X