Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Réthelyi: csodálkoznék, ha az EU eljárást indítana az oktatási törvények miatt

Forrás: Túry Gergely

Brüsszel nem kifogásolja az új oktatási törvényeket, az uniós oktatási biztos mindössze egy áttekintést kért a legfontosabb változásokról, és már meg is kapta az írásbeli választ - mondta Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter az m1 Ma Reggel című műsorában.

hirdetés
hirdetés

A tárcavezető szerint a nemzetközi statisztikák azt mutatják, hogy túl kevés műszaki, természettudományos és informatikai végzettséggel rendelkező szakember van az országban, Finnországban - ahol harminc műszaki főiskola működik - háromszor annyi műszaki végzettségű munkavállaló van, mint itthon.

Elismerte, hogy a keretszámok csökkentek az elmúlt időszakban. "Ennyit tud ma az ország a felsőoktatás direkt támogatására fordítani, de ott van a diákhitel, melynek segítségével a ponthatárt el nem ért diákok is elkezdhetik tanulmányaikat" – tette hozzá Réthelyi Miklós. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X