Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Diáksztrájk: az Oktatói Hálózat tagjai is az egyetemisták mellé álltak

1
Tiltakozó hallgatók a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Sztrájkot kezdeményeznek
Tiltakozó hallgatók a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Sztrájkot kezdeményeznek
Forrás: Fülöp Máté

Támogatja a diákok december 19-re meghirdetett sztrájkfelhívását az Oktatói Hálózat. "Az egyetemi és főiskolai oktatók sztrájkba lépésének körülményeit az 1989. évi VII., a sztrájkról szóló törvény szabályozza, melynek értelmében a munkavállalónak előzetesen egyeztetnie kell a munkaadóval, melyre jelen körülmények között, az idő szorításában már nincsen mód" - írják.

hirdetés
hirdetés

„Szolidaritásunk kifejezésére tehát a jelenlegi körülmények között azt tudjuk felajánlani, hogy azoknak a diákoknak, akik a holnapi napra vizsgára bejelentkeztek, de a sztrájkra való hivatkozással nem jelennek meg: átmenetileg nem adunk semmilyen jegyet, biztosítjuk számukra, hogy későbbi időpontban levizsgázhassanak, garantáljuk, hogy a sztrájk miatti halasztásért semmilyen hátrányos megkülönböztetésben nem részesülnek” – írják az eduline-nak eljutottatott közleményben.

Arra kérnek minden OHA-tagot, "s minden, a diáksággal szimpatizáló oktatót, hogy lehetőség szerint kezdeményezésünkhöz csatlakozzanak, az abban foglalt szempontokat a holnapi napon érvényesíteni szíveskedjenek”.

A kormány felsőoktatási intézkedései ellen tiltakozó diákok a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tartott hétfő esti fórumon döntöttek arról, hogy szerdától országos diáksztrájkot kezdeményeznek - erről itt olvashattok.

hirdetés

Hozzászólások (1)

Szabados Blanka

Egyre több ember kezd rájönni, hogy ez a rendszer (a kapitalizmus) már ígérni sem tud mást, csak növekvő létbizonytalanságot, nyomort, kiszolgáltatottságot, környezetpusztítást, fasizmust és háborúkat...
http://www.anarchoinfo.hu/aktualitasok/k2009.html

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X