Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Adósságspirálba löki az egyetemistákat az új diákhitel?

Forrás: Stiller Ákos

A felvételi keretszámok kihirdetése után nyilvánvalóvá vált, hogy több egyetemi és főiskolai képzés is „kvázi tandíjkötelessé” válik, mert a kormány nem hajlandó finanszírozni több szakterületet. Ilyen például a gazdasági és jogi képzés is, ahol a 250 és 100 fős állami támogatásos limit eltörpül a jelentkezők arányához képest - olvasható az Egyenlítő blogon. Az új diákhitelről itt találjátok a legfontosabb tudnivalókat.

hirdetés
hirdetés

A hallgatók egy jelentős hányada kénytelen lesz az új rendszerben a Diákhitel Központhoz fordulni. A tehetséges diákok már fiatal éveikben eladósodnak, és többmilliós adóssághalommal kezdik meg a nagybetűs életet. Mivel a két diákhitel párhuzamosan is felvehető, az Egyenlítő bloggerei szerint a jövőben emiatt sokan adósságspirálba kerülhetnek. Nem a legokosabb megoldás egy amúgy is adósságproblémákkal küszködő országban arra kényszeríteni a diákokat, hogy már tizenévesen hitelt vegyenek fel. A teljes posztot az Egyenlítő blogon olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X