Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Diplomaadó bevezetését fontolgatja a kormány

4

Fölmerült, hogy azok, akiknek van diplomájuk, a fizetésük egy részét adják egy alapnak, amelyből a következő generációt képzik - mondta az InfoRádiónak Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter.

Döntés erről még nincs, tárgyalások vannak, a kérdésről szó lesz majd a vasárnapi kormányülésen is - mondta Réthelyi Miklós. A nemzetierőforrás-miniszter hozzátette: minden erejével azon lesz, hogy a körülményeket, a válsághelyzetet és a jövőt is figyelembe vevő döntés szülessen.

Arra a kérdésre még nem tudott válaszolni, hogy fizetés önkéntes vagy kötelező legyen-e. Előterjesztés nincs, csak koncepciók, anyagok, amelyekről az egyetemek vezetőitől kapott hírek, tanácsok alapján kell egy ésszerű és a jövőt szolgáló döntésnek kialakulnia - mondta a tárcavezető. Azt Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár is elismerte, hogy utólagos tandíj bevezetését tervezik, összefoglaló cikkünket itt olvashatod el.

eduline

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (4)

Rezisztens

Bruce2000-nek: az itthon maradásra kapacitált diplomásokat az utcára, a folytatáshoz kellene mosolyjelet tennem, de ezekre nem mosolygok, tehát a fantáziátokra bízom.

Rezisztens

Tényleg lehet valami baj a diplomásokkal, mert - mint írtam már - akinek van annyi esze, hogy figyelje, milyen "baloldali számot" kell beírni, tudja, hogy nyilvántartásba veszik.
Másrészt pedig ha hozzányúl a kormány a nyugdíjasok tanárok nyugdíjához, előbb rúgja a nemzet francba ezt a kormánycsürhét, hogysem bölcselmük álmodni képes.

bruce2000

Ha ezek a dilettáns barmok tényleg bevezetik ezt vagy valami hasonlót, akkor menjenek melegebb éghajlatra. Mit akarnak még elvenni a néptől? Minden hónapban újabb 2-3 adó bevezetése??? Hová fog ez vezetni?

hegylakó

120 nettót viszek haza.Ez az ingyenélő még mit akar belőle elvenni?

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X