Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Diplomaadó bevezetését fontolgatja a kormány

4

Fölmerült, hogy azok, akiknek van diplomájuk, a fizetésük egy részét adják egy alapnak, amelyből a következő generációt képzik - mondta az InfoRádiónak Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter.

Döntés erről még nincs, tárgyalások vannak, a kérdésről szó lesz majd a vasárnapi kormányülésen is - mondta Réthelyi Miklós. A nemzetierőforrás-miniszter hozzátette: minden erejével azon lesz, hogy a körülményeket, a válsághelyzetet és a jövőt is figyelembe vevő döntés szülessen.

Arra a kérdésre még nem tudott válaszolni, hogy fizetés önkéntes vagy kötelező legyen-e. Előterjesztés nincs, csak koncepciók, anyagok, amelyekről az egyetemek vezetőitől kapott hírek, tanácsok alapján kell egy ésszerű és a jövőt szolgáló döntésnek kialakulnia - mondta a tárcavezető. Azt Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár is elismerte, hogy utólagos tandíj bevezetését tervezik, összefoglaló cikkünket itt olvashatod el.

eduline

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (4)

Rezisztens

Bruce2000-nek: az itthon maradásra kapacitált diplomásokat az utcára, a folytatáshoz kellene mosolyjelet tennem, de ezekre nem mosolygok, tehát a fantáziátokra bízom.

Rezisztens

Tényleg lehet valami baj a diplomásokkal, mert - mint írtam már - akinek van annyi esze, hogy figyelje, milyen "baloldali számot" kell beírni, tudja, hogy nyilvántartásba veszik.
Másrészt pedig ha hozzányúl a kormány a nyugdíjasok tanárok nyugdíjához, előbb rúgja a nemzet francba ezt a kormánycsürhét, hogysem bölcselmük álmodni képes.

bruce2000

Ha ezek a dilettáns barmok tényleg bevezetik ezt vagy valami hasonlót, akkor menjenek melegebb éghajlatra. Mit akarnak még elvenni a néptől? Minden hónapban újabb 2-3 adó bevezetése??? Hová fog ez vezetni?

hegylakó

120 nettót viszek haza.Ez az ingyenélő még mit akar belőle elvenni?

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X