Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Még Réthelyi sem bízik a kormány felsőoktatási terveinek sikerében?

Növekvő munkanélküliséget, a fiatalok további elvándorlását és súlyosbodó szakemberhiányt jósol Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter a hvg.hu birtokába került felsőoktatási törvénytervezet legfrissebb koncepciójában arra az esetre, ha mindaz megvalósul, amit egyébként a saját tárcája akar. De cserébe legalább a "nemzeti középosztály színre lép" – állítja a miniszter.

„A nemzeti felsőoktatási rendszer kiépülésével megnő a lehetősége egy erősödő nemzeti középosztály színre lépésének” – írja Réthelyi Miklós az új felsőoktatási törvény koncepciójának a hvg.hu birtokába került hatásvizsgálati dokumentumában. A miniszter mindehhez hozzáteszi: „a felsőoktatási autonómia átértékelése, az intézményrendszer átalakítása és az állami ösztöndíjjal támogatott férőhelyek számának csökkentése, a finanszírozás alapelveinek megváltoztatása, a hazai szakemberszükséglet biztosítására tervezett lépések várhatóan társadalmi-politikai feszültségeket fognak gerjeszteni”. A cikk folytatását a hvg.hu-n olvashatod el.

eduline

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés