Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Hoffmann: "Orbán Viktor nem véletlenül választott erre a posztra"

Hoffmann Rózsa úgy véli, sok dologban hasonló az értékrendje és vélekedése a miniszterelnökkel és reméli a jövőben kevesebb akadályt gördítenek majd az útjába. Az oktatási államtitkár ezt a csaladhalo.hu portálon szerdán megjelent interjúban mondta.

Milyen volt Hoffmann Rózsa első tanéve oktatási államtitkárként? Kövesd végig újra az eseményeket hónapról hónapra.

A kereszténydemokrata politikus arra a kérdésre, hogy milyen okok vezettek lemondása benyújtásához azt mondta, részletekbe nem menne bele, de jó oka volt rá. Szerinte, aki figyelte az elmúlt hónapok történéseit, azt talán nem érte váratlanul.
   
Hoffmann Rózsa hozzátette: a miniszterelnök megerősítése azt üzeni számára, hogy dolgozzon tovább, méghozzá az eddiginél nagyobb lendülettel. "Régóta tudatában vagyok annak, hogy Orbán Viktor nem véletlenül választott erre a posztra. Úgy vélem, sok dologban hasonló az értékrendünk, vélekedésünk"  - fogalmazott az oktatási államtitkár.
   
Hozzátette: eddig is érezte a támogatását, a hétfőn napon ez még határozottabban nyilvánvalóvá vált, ami igen nagy erőt jelent. "Remélem, hogy ezek után kevesebb akadályt gördítenek majd az utamba. Lojalitásom a miniszterelnökhöz megkérdőjelezhetetlen volt eddig is, és ez mit sem változott az elmúlt napokban" - mondta Hoffmann Rózsa. Az oktatási államtitkár lemondásának okairól és a reakciókról bővebben itt olvashatsz.

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt
hirdetés
hirdetés

Az Index hétfőn írt arról, hogy kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára, aki levelében azt is összefoglalta, milyen okok vezettek döntéséhez. A hírportál úgy értesült, hogy a kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához. Az oktatási államtitkárság az MTI-nek megerősítette, hogy az államtitkár felajánlotta lemondását Orbán Viktornak.
   
A miniszterelnök szóvivője hétfő délután azt közölte: az oktatási államtitkárt Hoffmann Rózsának hívják, és "így fog ez maradni még hosszú időn keresztül". Lázár János a Fidesz frakcióvezetője kedden a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az egyik legmegbecsültebb tagja a kormányzatnak.

 MTI

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X