Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

"Részegadót" fizethetnek a kapatos egyetemisták?

A sikeres vizsgák megünneplésén lerészegedő diákok hazatámogatására keres józan diákokat Nagy-Britanniában a Cambridge egyetem.

A szeszmentes estet vállaló, telefonügyeletben lévők jó pénzt kapnak a támolygók hazasegítéséért, akár száz font - 30 ezer forint - is ütheti a markukat (bár az egyetem még nem szabta meg pontosan a tarifát). A részegeskedők ugyanakkor "részegadót" fizetnek majd az egyetemnek, az egész rendszer így öneltartó. Az egyetemisták és középiskolások alkoholfogyasztási szokásairól bővebben itt olvashatsz.
   
A kapatosakat támogatók előzetesen még speciális részegkezelési képzésben is részesülnek az egyetem ápolónője révén. A diákok örülnek a pénzkereseti lehetőségnek, többszörös a túljelentkezés a feladatra - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

MTI

 

hirdetés
hirdetés

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X