Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

"Részegadót" fizethetnek a kapatos egyetemisták?

A sikeres vizsgák megünneplésén lerészegedő diákok hazatámogatására keres józan diákokat Nagy-Britanniában a Cambridge egyetem.

A szeszmentes estet vállaló, telefonügyeletben lévők jó pénzt kapnak a támolygók hazasegítéséért, akár száz font - 30 ezer forint - is ütheti a markukat (bár az egyetem még nem szabta meg pontosan a tarifát). A részegeskedők ugyanakkor "részegadót" fizetnek majd az egyetemnek, az egész rendszer így öneltartó. Az egyetemisták és középiskolások alkoholfogyasztási szokásairól bővebben itt olvashatsz.
   
A kapatosakat támogatók előzetesen még speciális részegkezelési képzésben is részesülnek az egyetem ápolónője révén. A diákok örülnek a pénzkereseti lehetőségnek, többszörös a túljelentkezés a feladatra - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

MTI

 

hirdetés

 

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X