Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megnyirbálnák a hallgatói önkormányzat jogkörét: "abszurd felvetés"?

Manipulálhatóságra és ismerethiányra hivatkozva megnyirbálnák a hallgatói önkormányzatok szavazati jogát a pécsi és a szegedi egyetem Magyar Hírlapnak nyilatkozó professzorai. Úgy vélik, kevesebb diákot kellene delegálni az intézményi szenátusokba, és nem lenne szabad bevonni őket a személyi döntésekbe. A HÖOK elnöke abszurdnak nevezte az elképzelést.

A lapnak nyilatkozó professzorok szerint kevesebb diákot kellene delegálni az intézményi szenátusokba, és nem lenne szabad bevonni őket a személyi döntésekbe. Náray-Szabó Gábor, az ELTE professzora indokai között említette, hogy eltérő érdekeik miatt a karok között ritka az egyetértés, így a fontos döntésekhez szükséges többséget gyakorlatilag csak a hallgatók támogatásával lehet elérni.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke viszont abszurdnak nevezte a felvetést, hogy a rektorválasztásokon a diákok ne szavazhassanak. "Ha az ország jövőjéről szavazhatnak, miért ne döntsenek szűk környezetük vezetőjéről?" – tette fel a kérdést Nagy Dávid

eduline

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X