Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Pofon a rezidenseknek: Orbán még nem foglalkozik az orvosok bérével

2
Forrás: Túry Gergely

„Amíg fejük búbjáig eladósodott kórházakról beszélünk, nem tudok jó lelkiismerettel foglalkozni az orvosok bérével”  – mondta a rezidensek akciójáról Orbán Viktor pénteken, az mr1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

hirdetés

A miniszterelnök hozzátette, akárhogyan is döntenek a rezidensek, nem maradhat ellátatlan beteg, ennek érdekében a kabinet meg is hozta a szükséges döntéseket, és felálltak az egészségvédelmi akciócsoportok.

Papp Magor, a rezidensszövetség elnöke csütörtökön jelentette be, hogy egy teljes orvostársadalmat érintő alapbérrendezésre vonatkozó ajánlatot kaptak Szócska Miklós egészségügyi államtitkártól. Péntek délután úgy  nyilatkozott, három hónapig nem aktiválják a letétbe helyezett felmondóleveleket, amelyeknek a sorsa a további egyeztetésektől függ.

Hozzászólások (2)

Adóbubus

A rezidenseknek üzenem:

Eddig nem sokat tettetek le az ÉLET asztalára, ezért meglehetősen álságos a követelőzésetek!
Megértem én, hogy a kezdő fizetésből nem telik nektek saját autóra és nem futja minden este bulizni az éjszakában, de talán gondolkozzatok el azon, hogy százezrek nyomorognak, mert nincs munkájuk, és szintén százezrek egy becsülettel ledolgozott életpálya után 70.000 forint alatti nyugdjból tengetik az életüket, ráadásul a Bajnai kormány egy havi nyugsíjjal csökkentette az ellátásukat. Talán anyátok-apátok, nagyszüleitek is nyomorognak, de mégiscsak a mi pénzünkből fizette az állam a taníttatásotokat!

Papp Magor? - egy seggfej, aki jó pénzért ontja a hülyeségeit! De fenyegetőzzetek és menjetek el a p...ba, csak előbb fizessétek vissza az államnak azt a pénzt, amit befektetett abb, hogy diplomát dugjon a zsebetekbe.

Szarjankók vagytok!

tamas46

Tisztelt rezidensek!Ti még nem tudjátok mi a különbség a boncolás és az operálás között.
Ígéretet kaptatok,hogy megoperálnak benneteket,de belehaltok,és 3 hónap múlva a boncasztalon lesztek.
A vezetőtök egy kormány által beépített ember,aki kihasznált benneteket.Ez nem a csodaszarvas legendája.(Magor-Hunor két dalia,két egytestvér Ménrót fia( ?)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X