Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezért érdemes hetente többször twitterezni - diákoknak kötelező!

Jobban teljesítenek az egyetemi és főiskolai vizsgákon azok a hallgatót, akik rendszeresen használják a Twittert – állítják amerikai kutatók.

A dél-dakotai egyetem oktatói százhuszonöt hallgató tanulási és internetezési szokásait vizsgálták, közülük hetvenen hetente többször olvassák a közösségi oldalon megjelent bejegyzéseket, és maguk is megosztják ismerőseikkel élményeiket - írja a World.edu.

A felmérés eredeményei szerint a twitterező diákok nagyobb kedvvel tanulnak vizsgáikra, mint azok, akik soha nem használják a közösségi oldalt – az interneten cserélgetik jegyzeteiket, konzultálnak tanáraikkal, és hoznak létre virtuális tanulócsoportokat.

Forrás: Flickr (Creative Commons)

Nagy-Britanniában már az év elején felvetődött az ötlet, hogy a Facebookot és a Twittert érdemes lenne beépíteni az iskolai tantervbe. A tantárgy neve angol tanulmányok, digitális kommunikáció lenne, és a közösségi honlapok működésének ismeretét követelné meg a diákoktól. A tantárgyat önmagában is fel lehet venni, vagy része lehet a hagyományos angol nyelv és irodalom tantárgynak és alapfokú érettségi vizsgának.

eduline
(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X