Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezért érdemes hetente többször twitterezni - diákoknak kötelező!

Jobban teljesítenek az egyetemi és főiskolai vizsgákon azok a hallgatót, akik rendszeresen használják a Twittert – állítják amerikai kutatók.

A dél-dakotai egyetem oktatói százhuszonöt hallgató tanulási és internetezési szokásait vizsgálták, közülük hetvenen hetente többször olvassák a közösségi oldalon megjelent bejegyzéseket, és maguk is megosztják ismerőseikkel élményeiket - írja a World.edu.

A felmérés eredeményei szerint a twitterező diákok nagyobb kedvvel tanulnak vizsgáikra, mint azok, akik soha nem használják a közösségi oldalt – az interneten cserélgetik jegyzeteiket, konzultálnak tanáraikkal, és hoznak létre virtuális tanulócsoportokat.

Forrás: Flickr (Creative Commons)

Nagy-Britanniában már az év elején felvetődött az ötlet, hogy a Facebookot és a Twittert érdemes lenne beépíteni az iskolai tantervbe. A tantárgy neve angol tanulmányok, digitális kommunikáció lenne, és a közösségi honlapok működésének ismeretét követelné meg a diákoktól. A tantárgyat önmagában is fel lehet venni, vagy része lehet a hagyományos angol nyelv és irodalom tantárgynak és alapfokú érettségi vizsgának.

eduline
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X