Írásos szerződést érdemes kötni a diákmunka elkezdése előtt

A legfontosabb a nyári diákmunkák kapcsán, hogy legyen írásos munkaszerződés - mondta Czuglerné Iványi Judit munkajogász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: Stiller Ákos

A jogász szerint írásos dokumentum nélkül, szóbeli megállapodás alapján is létre jöhet a munkaviszony, de így nehéz bizonyítani, miben állapodtak meg a felek.

hirdetés
hirdetés

A munkaszerződésnek tartalmaznia kell az alapbért, a munkavégzés helyét és a munkakört - fűzte hozzá. Az már a szerződő feleken múlik, hogy a bért milyen ütemezés szerint kapja meg a munkavállaló, ez lehet napi, heti vagy havi kifizetés. Ugyanakkor a bér mértékét törvény szabályozza, a minimálbér az alap, aminél kevesebbet nem lehet fizetni egy ledolgozott hónap után.

Diákmunkát kerestek? Itt nézzetek körül.

Diákmunkát vállalnátok a nyáron? Akkor rátok is vonatkozik a NAV figyelmeztetése

Összegyűjtötte az adóhivatal, mi mindent kell tudnotok, ha nyári munkára mennek. A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak - figyelmeztetett a NAV. Bejelentésükre, adózásukra olyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében, kivéve, ha diákszövetkezeten keresztül állnak munkába.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X