Három remek műveltségi kvíz szombat estére, nektek mindegyik hibátlan lesz?

Három különböző témájú, de műveltségi kvízt tölthettek ki. Az egyik az általános műveltséget méri, többek között kultúra, történelem és földrajz témában, míg a másik az idegen szavak ismeretét teszteli, a harmadikban pedig közmondásokat kell kiegészíteni. Megbirkóztok velük?

 

Forrás: pixabay.com
hirdetés
hirdetés

Idegen szavak

Ebben a kvízben olyan szavak jelentését kell kitalálnotok, amelyekkel gyakran találkozhattok a hétköznapokban is. Nem okoz gondot a helyes választ eltalálni? Itt tölthetitek ki ezt a kvízt.

Történelem, kultúra, földrajz

Lássuk, hogy különböző témakörökben mennyire vagytok otthon. Történelem, kultúra, földrajz - többek között ezekben a témákban találkozhattok kérdésekkel az alábbi kvízben. Itt éritek el.

Ki tudjátok egészíteni ezeket a közmondásokat?

Ismeritek a közmondásokat, szólásokat? Ki is tudjátok egészíteni a hiányzó szavakat? Teszteljétek ismereteiteket ezzel a kvízzel.

Ha több kvíz is érdekel, kattints ide.

Ezt a tesztet ki kell próbálnotok, ha idén fogtok érettségizni töriből

Idén érettségiztek történelemből? Ezzel a kvízzel a forráshasználatot gyakorolhatjátok: két feladatot hoztunk nektek az előző évek feladatsoraiból. Az egyik feladatsor a fejlődő országok jelenkori problémáihoz kapcsolódik, míg a másik a középkori városokhoz. Hibátlan lesz? Itt találjátok a tesztet, amely a 2016-os és a 2017-es középszintű tavaszi történelemérettségi egy-egy feladatát tartalmazza: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X