Nem vállalkoznak az egyetemisták, inkább alkalmazottként dolgoznának

Az egyetemisták mindössze 6 százaléka akar saját vállalkozást a diploma megszerzése után.

A magyar egyetemisták-főiskolások 83 százaléka alkalmazottként tervez munkába állni a diploma megszerzése után, és csak 6 százalékuk gondolja úgy, hogy saját vállalkozást indít – írja a Világgazdaságra hivatkozva a hvg.hu. 

hirdetés
hirdetés

Nem meglepő az sem, hogy a gazdasági területen hallgatók vállalkozói hajlandósága magasabb, mint a természettudományi vagy társadalomtudományi területen tanulóké. Ennek egyrészt az a nyilvánvaló oka, hogy több gazdasági jellegű tárggyal találkoznak képzésük során, amely felkeltheti az érdeklődésüket a vállalkozások iránt, és a magabiztosságukat is növelheti. Másrészt viszont körükben gyakoribb, hogy már eleve a családi vállalkozás átvételére készülnek, emiatt jelentkeznek az adott szakra.

Megvalósítanátok a saját projekteteket? Így kaphattok akár 500 ezer forint támogatást

Az ELTE Innovációs Központja idén is meghirdeti Innovatív Hallgatói Ötletpályázatot. Az ösztöndíj célja a graduális és posztgraduális képzésen résztvevő ELTE-s hallgatók újító, saját ötletű projektjeinek elindítása anyagi, illetve szakmai támogatás nyújtásával. A pályázat témáját illető tartalmi megkötés nincs, így az származhatbármely tudományterületrő, fontos szerepet játszik azonban az ötlet újszerűsége, innovativitása és piaci megvalósíthatósága.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X