Diáknak lenni is veszélyes? Mérgeskígyó-tojást találtak az iskolában

Több tucat mérgeskígyó-tojást találtak a gyerekek egy ausztrál iskola udvarának homokozójában - írták az ausztrál lapok kedden.

Önkéntes állatvédők szerint a tojásokat a világ második leghalálosabb mérgű kígyója, a textilmintás barnakígyó (Pseudonaja textilis) rakta a homokba. December 20-án a homokozóban játszó gyerekek rejtélyes, kicsiny tojásokra bukkantak. Tanáraik egy vadvédő szervezethez (WAFNA) fordultak, melynek önkéntesei gyorsan a helyszínre érkeztek, hogy megvizsgálják a tojásokat.

Forrás: AFP / DAP Ronald Wittek
hirdetés
hirdetés

A homokfelszín alatt a textilmintás barnakígyó 12 tojását találták meg. Miután a probléma megoldódott, délután a gyerekek visszamehettek a homokozóba, ahol azonban újabb tojásokat fedeztek fel. Ezután bezárták a játszóteret. A következő három napban 43 kígyótojást gyűjtöttek össze hét fészekből, melyek mélyen a homokfelszín alatt rejtőztek. 

"A homok még laza volt és friss, tökéletes lett volna a kígyótojások kiköltéséhez" - mondta Yvette Attleir, a szervezet önkéntese a helyi médiának. A textilmintás barnakígyó már közvetlenül kikelése után, néhány centiméteresen is komoly veszélyt jelent az emberre, különösen a gyerekekre nézve. Geoff Isbister,a Newcastle-i Orvosi Egyetem közegészségtani szakértője szerint a kígyó mérge különösen erős, ez Ausztrália leghalálosabb mérgű kígyója. A hatóságok biztosították a szülőket arról, hogy a homokozóban nyugodtan játszhatnak a gyerekek, ahogy a nyári szünet véget ér.

Különleges módon nyugtatja a stresszelő hallgatókat egy ausztrál egyetem

Állatsimogatót alakított ki egy ausztrál egyetem, hogy így segítsen a diákoknak megbirkózni az év végi vizsgaidőszak okozta stresszel. A Canberrai Egyetem tanulói számára a Stress Less Week kezdeményezés keretében hozták létre a kis állatparkot, ahol kutyák, kecskék és egyéb kisállatok várják a diákokat.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X