Új kutatás: A mobilozás rontja a beszédkészséget

Egy új kutatás kimutatta, hogy minden 30 perc, amit a képernyők (laptop, tablet, mobil...) előtt töltenek a gyerekek, késlelteti a beszédkészség kialakulását és fejlődését - írja a hvg.hu legújabb cikke.

Kanadai tudósok állapították meg, hogy a különböző elektromos ketyerék használata késletlteti a kisgyermekek beszédkészségének fejlődését.

Forrás: null
hirdetés
hirdetés

A Torontói Egyetem és a Torontói Gyermekkórház kutatói arra jöttek rá, hogy ha a gyerekek hat hónapos koruk és két éves koruk közt a kis kérnyős eszközökkel foglalják le magukat, akkor nagyobb az esélye a beszédkészség lassabb fejlődésének. 900 gyermek szüleit kérdezték a gyerekek játszási szokásairól, majd azt összevetették a beszédkészségük szintjével.

A gyerekek ötöde átlagban naponta legalább 28 percet játszott kézi elektronikus kütyükkel. A vizsgálat szerint minden harminc perc, amit naponta a kis képernyő előtt töltenek, 49 százalékkal növeli a beszédfejlődés késésének kockázatát. - írja a hvg.hu.

Így kaphattok havi 50 ezer forintos ösztöndíjat

Eddig csak a szakiskolai tanulóknak járt a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj, ám már a szakgimisek is kaphatnak a támogatásból. Már középiskolásként jól kereshetsz, ha megfelelő tanulmányi eredménnyel rendelkezel. A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj minden olyan diáknak támogatást igyekszik nyújtani, akik vállalják, hogy hiányszakmában szereznek képesítést.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ilyen nincs máshol! hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X