Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

3 film, ami segít megtanulni angolul

Ha te sem az a típus vagy, aki a könyvek felett görnyedve szívja magába a nyelvtant és a szókincset, akkor itt van három film, amely segít fejleszteni a nyelvtudásodat.

A nyelvtanárok javaslata szerint a kezdetekkor igyekezz eredeti angol, ne pedig amerikai filmeket nézni. Mivel a magyar iskolákban brit angolt tanítanak, könnyebben ráál a füled, és hamarabb megérted, miről is van szó.

1. Gyalog Galopp

hirdetés
hirdetés

A Monty Python csapat Artúr királyt és lovagjait megidéző, igazi angol humorral operáló filmje egy másfél órás szösszenet, amit amellett, hogy végignevetsz, az érthető helyzetek és a bravúros nyelvhasználat miatt még tanulásra is használhatsz.

2. Oroszlánkirály

A gyrekkorból mindenkinek meghatározó mesei élmény angolul, eredeti nyelven egyszerűen érthető és élvezhető. Ezen kívül segítséget nyújt, hogy már ismered a történetet, és úgy nézed újra, más nyelven, így a tartalmat és a szöveget könnyebben összhangba hozhatod.

3. Titanic

Szintén azért ajáljuk, mert már ismered a történetet, így azzal nem lehet baj, hogy nem érted, miről van szó. Ezen kívül, függetlenül attól, hogy amerikai filmről van szó, a megidézett kor miatt a szóhasználat érthetőbb lesz.

Forrás: titanicbelfast.com
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X