Ezeket a földrajzkvízeket töltöttétek ki legtöbben: teszteljétek magatokat!

Ti felismeritek az országokat, folyókat és településeket? Most kiderül, mennyire vagytok jók föciől. A 2017. év legjobb földrajz kvízeiből válogattunk nektek. Mennyi lesz hibátlan?

Ti felismeritek az országokat?

Zseniális, kétperces földrajzi teszt: felismeritek ezeket az országokat?

Szerettétek az iskolában a vaktérképes feladatokat? Valami hasonlóval készültünk nektek - felismeritek a következő hét országot? A következő tesztet néhány perc alatt megoldhatjátok, a feladat ugyanis egyszerű. Szomszédos országokat adunk meg, ezek alapján kell eldöntenetek, melyik országra gondoltunk. Hogy legyen annyira nehéz a dolgotok, két választási lehetőséget adunk.

hirdetés
hirdetés

Ezekre a kérdésekre tudjátok a választ?

Kétperces teszt: átmennétek egy középiskolai földrajzvizsgán?

Mindenki emlékszik a középiskolai földrajzórák elmaradhatatlan röpdolgozataira? Valami hasonlót állítottunk össze nektek kedd reggelre. A feladat egyszerű: különböző országok fővárosait kell megneveznetek. A teszt nem különösebben nehéz, úgyhogy általános iskolások és jelenlegi középiskolások is kipróbálhatják. A tesztet itt kezdhetitek el, kommentben várjuk az eredményeket: Petőfi-verseket mindenki olvasott már, ha máshol nem, az általános vagy középiskolai magyarórán.

Jók vagytok az európai folyókból?

Földrajzi kvíz: mit tudtok az európai folyókról?

Néhány európai folyóról készítettünk nektek kvízt. Tudjátok, melyik városokat érintik ezek a folyók? A tesztet itt találjátok: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Mindenki emlékszik a középiskolai földrajzórák elmaradhatatlan röpdolgozataira? Valami hasonlót állítottunk össze nektek kedd reggelre. A feladat egyszerű: különböző országok fővárosait kell megneveznetek.

És Magyarország földrajzából?

Rapid földrajzkvíz általános iskolásoknak: tudjátok, hol vannak ezek a városok?

Ebben a rövid kvízben arra kell válaszolnotok, hogy a következő magyar települések melyik megyénkben vannak.

Mennyire ismeritek az országgal határos településeket?

Zseniális földrajzi kvíz: ismeritek az országgal határos településeket?

Magyarország határátkelő helyeiből válogattunk nektek, de egyáltalán nem a legismertebbek közül. Ismeritek őket? Teszteljétek! Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Újabb BuzzFeed-tesztet ajánlunk nektek, amellyel kideríthetitek, ismeritek-e az európai, ázsiai, dél-amerikai ország fővárosait, a zászlókat, az amerikai államokat. A teszt angol nyelvű, de azok is elboldogulnak vele, akik csak alapfokon beszélnek angolul.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X