Szalmabábukat égettek egy ajkai gimnáziumban

1

Az ajkai Bródy Imre Gimnáziumban Guy Fawkes-hetet tartottak - szalmabábu-égetéssel, ahogy kell.

Az esemény apropóját egy angolszász ünnep adta, ugyanis 1605-ben ezen a napon leplezték le Londonban az I. Jakab király elleni lőporos összeesküvést, amelynek egyik résztvevője volt Guy Fawkes is. A hagyomány szerint ilyenkor a gyerekek szalmabábokat készítenek, amelyeket később máglyán elégetnek, ugyanis a merénylet estéjén a szigetország lakói is örömtüzeket gyújtottak.

A Guy Fawkes-héten volt sütivásár, és a diákok az iskola angol munkaközössége tagjainak köszönhetően megismerkedhettek a brit ünnep múltjával, és az idegen nyelvi órák keretein belül megalkothatták saját Guy Fawkes-szalmabábjainkat is, melyet az esemény zárásaképpen máglyán égettek el - írja a veol.hu.

hirdetés
hirdetés

Az eseményről az ajkai televízió is készített közvetítést:

Tíz őszinte fotó: ezt érzik a szülők tanévkezdéskor?

Van, aki örül a szeptember 1-jének, és van, aki szíve szerint egy-két (három-négy?) hónapot még eltöltött volna otthon. Hemzsegnek a jobbnál jobb iskolakezdési fotók a közösségi oldalakon, ezekből válogattunk. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. +1 Holnap hivatalosan is elkezdődik az iskola, még akkor is, ha sokan nem várták.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Idiotizmus !

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X