Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Korizni készülsz? Ez a videó életmentő lehet

A természetes vizeken csak a kijelölt területeken szabad korizni, de még itt is megtörténhet a baj.

Forrás: MTI / Bodnár Boglárka

Hogy elkerüld a komolyabb bajt, a Tech Insider videója mutat 10 fogást arra az esetre, ha valaki alatt beszakadna a jég.

hirdetés
hirdetés

Ha valaki beleesik a jeges vízbe, nagyjából 10 perc alatt ki kell kászálódnia onnan, mert ezután az izmok már nem működnek.

Bármilyen furán hangzik, előbb meg kell nyugodni, beállítani a légzést a pánikhelyzetben. Ez nem könnyű, mert a hideg a megfelelő légzés ellen hat.

Tilos vetkőzni! A ruha nem ránt a víz alá, ezért kár bajlódni a levételével. Ráadásul légbuborékok maradhatnak a rétegek között, ez pedig segít a felszínen maradni.

Arra kell elindulni kifelé, amerről a vékony jégre érkeztél, hiszen ott biztosan elég erős a jég, ami egyszer már elbírt. Ennek ellenére hason kúszva hagyd el a lék környékét!

(hvg.hu)

 

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X