Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezek a legjobban fizető szakmák nők számára az Egyesült Államokban

A nők sajnos szinte az egész világon alacsonyabb bérre számíthatnak ugyanazért a munkáért, mint férfi kollégáik, ezért szükség is van olyan statisztikákra, amik a legjobban fizető munkákat külön a nőkre specializálva gyűjtik össze és rangsorolják.

Forrás: pixabay.com

Ezt a Forbes minden évben el is végzi, idén is készült ilyen statisztika az amerikai felmérések nyomán.

hirdetés
hirdetés

Talán nem meglepő, hogy a lista élén a vezérigazgatói pozíció áll, de ez valószínűleg a férfiak esetén sem lenne másként. A megkérdezettek átlagosan 1837 dollárt kerestek ilyen munkával hetente, ami jó kétmillió forintos havi fizetésnek felel meg.

Kapcsolódó cikkek

Ennyit keresnek Magyarországon a frissdiplomások

Magyarországon keresnek legkevesebbet a tanárok az OECD-ben

Az IT-szakemberek nem az oktatásban keresik a boldogulást

Nagyjából hasonló bérre számíthatnak a nők, ha gyógyszerésznek állnak, ez a második a listán. Magyarországról talán némiképp meglepő, de a legjobban fizető állások listáján több egészségügyi is található, a szakképzett nővérek és a gyógytornászok is egész jól keresnek az Egyesült Államokban.

Harmadik helyen a jogászok állnak, ők 1717 dollárt keresnek hetente. Szintén jól lehet keresni nőként az informatika, programozás világában, negyedik helyen a rendszergazdák állnak.

A teljes listát itt találjátok.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X