Komoly logikai probléma: te meg tudod oldani?

3

Hogyan lehet valakinek zárt csomagot elküldeni úgy, hogy a fogadónak nincs kulcsa hozzá? Erre keresi a választ a mai feladványunk.

Forrás: Wikipedia

Egy fiú és egy lány szeretik egymást, de több ezer kilométer választja el őket. A fiú elhatározza, hogy ajándékot küld a lánynak, de tart attól, hogyha nem lakattal lezárt dobozba teszi az értékes holmit, valaki ellopja.

hirdetés
hirdetés

Bár a fiúnak és a lánynak is számtalan lakatja van otthon, egy olyan sem akad, amihez mindkettejüknek lenne kulcsa.

Hogyan küldheti el a fiú az ajándékot kulcsra zárt dobozban úgy, hogy a lány ki is tudja nyitni? A kép után megtaláljátok a megfejtést, nem annyira bonyolult.

Forrás: pixabay.com

A fiú elküldi az ajándékot a saját lakatjával. A lány ezután ráteszi a dobozra az ő lakatját, és visszaküldi a fiúnak a csomagot, aki ezután csak leszedi a saját lakatját, és így már úgy küldheti el a csomagot, hogy a lány is ki tudja nyitni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Kalácska Lilla

Vagy esetleg a fiú nem küldi el az ajándékot,hanem a lány küldi el a lakatot egy másolt kulcscsal,a fiú ráteszi az ajándékra és elküldi a lánynak.

János Szabó

Esetleg elküldöm a saját lakatom kulcsát a címzettnek egy külön csomagban, oszt jó napot!

Gabor Drahos

Ennél azért sokkal egyszerűbb megoldás is létezik. Úgy hivják számzáras lakat :-). A fiú lezárja vele a csomagot majd felhivja a lányt telefonon milyen kombinációval tudja kinyitni a zárat. Esetleg

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X