Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megtámadott tanár: azt gondolta, meg fog halni

A dél-franciaországi Marseille-ban bozótvágó-késsel megtámadott zsidó tanár azt gondolta, hogy nem éli túl a támadást, és meg van arról győződve, hogy a merénylő le akarta őt fejezni.

Forrás: pixabay.com

"Mondtam neki, hogy ne üssön tovább, de ő csak folytatta, és akkor azt gondoltam, hogy nem élem túl" - mondta Benjamin Amsellem, a marseille-i zsidó iskola tanára a La Provence című lapban kedden megjelent interjúban. "Az igazat megvallva, nem tudom, hogy fogok talpra állni ezután a szörnyű támadás után" - tette hozzá a férfi, aki azt is fontolóra vette, hogy ezentúl nem visel kipát a fején.

hirdetés
hirdetés

Fabrice Labi, a tanár ügyvédje szerint az ügyfele azt mondta: az volt a benyomása, hogy a fiú le akarta fejezni, de a bozótvágó-kés nem volt elég feszes, nem volt tartása, és a férfit megvédte a dzseki, amit viselt. A támadó kifejezetten a tanár fejére próbált több csapást is mérni, aki a nála lévő Tórával védte magát.

Brice Robin, marseille-i ügyész hétfőn azt mondta, hogy a bozótvágó-kés éle tompa volt, emiatt nem szenvedett súlyosabb sérüléseket a tanár.

Az utcai támadásban a 35 éves férfi hétfőn a hátán és a kezein könnyebben megsérült, de kórházi ápolásra nem szorult. Az antiszemita tettét egyértelműen vállaló törökországi származású kurd kiskorú támadót a helyszíntől nem messze elkapták. A 15 éves gimnazista, akinek korábban nem volt dolga a rendőrséggel, a kihallgatásakor azt mondta, hogy Allah és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet nevében követte el a tettét.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X