Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezeket az önéletrajzokat dobják azonnal szemétbe a cégvezetők

1
Forrás: Flickr.com

Nyaralós, napszemüveges, szórakozóhelyen készített képek – ilyet nem szabad csatolni az önéletrajzhoz. Kovács András, a Grafton üzletágvezetője szerint az álláskeresők nagyon gyakran elrontják az önéletrajzukat a fotóval.

hirdetés
hirdetés

Kaptak már olyan képet, amelyen a pályázó unottan fogja a fejét, olyat is, amelyen az látható, ahogy a kertben főz vagy oké jelet mutat a kamera felé, az egyik „kedvencük” pedig az volt, amelyen csak nők látszódtak – pedig a pályázó férfi volt.

Kovács András a HR Portálnak elmondta: ezeknél a fotóknál véget is ér a pályázat olvasása. Nem muszáj fotót rakni az önéletrajzba, ugyanakkor a munkaerő-közvetítő vagy a hr-es jobban megjegyzi a neveket, ha lát fényképet is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Kukori Csaj

Én HR-sel ellenőriztetett önéletrajzot küldtem el, kb 300 helyre, ők azt mondták, hogy ez így jó. Még sem kapok munkát már vagy másfél éve. 290 esetben még csak válaszra sem méltattak!! Ennyit a túl művelt HR-sek ről!!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X