Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezeket az önéletrajzokat dobják azonnal szemétbe a cégvezetők

2
Forrás: Flickr.com

Nyaralós, napszemüveges, szórakozóhelyen készített képek – ilyet nem szabad csatolni az önéletrajzhoz. Kovács András, a Grafton üzletágvezetője szerint az álláskeresők nagyon gyakran elrontják az önéletrajzukat a fotóval.

hirdetés

Kaptak már olyan képet, amelyen a pályázó unottan fogja a fejét, olyat is, amelyen az látható, ahogy a kertben főz vagy oké jelet mutat a kamera felé, az egyik „kedvencük” pedig az volt, amelyen csak nők látszódtak – pedig a pályázó férfi volt.

Kovács András a HR Portálnak elmondta: ezeknél a fotóknál véget is ér a pályázat olvasása. Nem muszáj fotót rakni az önéletrajzba, ugyanakkor a munkaerő-közvetítő vagy a hr-es jobban megjegyzi a neveket, ha lát fényképet is.

Hozzászólások (2)

Molnár László

egy elfuserált vicc ez az ország,ha jól beszélsz idegen nyelveket akkor irány külföld,ott sem te leszel a Jani de legalább nem kell 47 ezer forinton tengődni évekig.Ott is "alja munkát" fogsz kapni de sokkal kedvezőbb fizuért.Egyik ismerősöm az általános iskolai tanári állását hagyta ott azért,hogy kimenjen Angliába istállót takarítani,persze ő is fiatalember.5-ször annyit keres és mivel tanult ember van esélye rá,hogy pár éven belül sokkal jobb állást is kaphat még sokkal kedvezőbb fizuért.Másik ismerősöm szintén tanári diplomával ment ki Angliába angol-magyar szakos tanár,először epret szedegetett,kertészkedett,virágokkal foglalkozott,azután teltek-múltak az évek az itteni minimálbérnél sokkal jobban keresett ezzel a melóval is,de egyszercsak adódott egy lehetőség az egyik ottani iskola amelyben egyébként rengeteg magyar tanult hirdetett egy állást,hogy fölvenne angol-magyar szakos tanárt az intézménybe. Felismerte a lehetőséget és meg is ragadta azt.Most tanárként dolgozik az itteni fizu kb 8-szorosát keresi.Erre mondja az angol,hogy nothing venture,nothing gain vagyis aki mer az nyer.

Kukori Csaj

Én HR-sel ellenőriztetett önéletrajzot küldtem el, kb 300 helyre, ők azt mondták, hogy ez így jó. Még sem kapok munkát már vagy másfél éve. 290 esetben még csak válaszra sem méltattak!! Ennyit a túl művelt HR-sek ről!!

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Felnőttképzés hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X