Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ki vállalhat diákmunkát?

nyári munka
Tizennyolc év alattiaknak szülői engedély kell a nyári munkához
Forrás: MTI - Balázs Attila

Még mindig nem késő nyári munkát keresni – a választék már kisebb, de némi szerencsével most is ki lehet fogni korrekt, viszonylag jól fizető állásokat.

hirdetés

Tizennyolc éves kor alatt azonban csak szülői engedéllyel dolgozhattok: a 16 és 18 év közöttiek akár tanév közben is vállalhatnak munkát, de a szerződés érvényességéhez a szülők aláírása is kell.

Tizenöt és tizenhat év között szintén szülői engedéllyel, kizárólag iskolai szünetben dolgozhattok – de csak akkor, ha nappali tagozatos diákok vagytok. Tizenöt éves kor alatt pedig csak művészeti, kulturális vagy hirdetési munkát lehet vállalni – például gyerekszínészként vagy statisztaként dolgozhattok színházban –, de a szülők mellett a gyámhivatal engedélye is kell.

(x)

Hogyan lehetsz főiskolás, ha nincs 280 pontod?

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

OKJ-s képzés hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X