Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezek lesznek a legkeresettebb szakmák 2020-ban

ápoló állás
Az egészségügyben nem nehéz elhelyezkedni, de a fizetések - legalábbis itthon - nagyon alacsonyak
Forrás: MTI / Balázs Attila

Világszerte 45 millió olyan alkalmazottra lesz szükség 2020-ig, aki középfokú végzettséggel vagy szakmával rendelkezik - írja a Forbes információi alapján a Jobline.  A 300 legjobb állás diploma nélkül kiadvány negyedik kiadása szerint a top 20 szakképzettséget igénylő ágazatok az egészégügyben, az építőiparban, illetve az értékesítésben koncentrálódnak.

hirdetés
hirdetés

A lista első helyén - tehát ami jól is fizet, és nem kell hozzá felsőfokú végzettség - a regisztrált ápoló áll. A regisztrált ápolók órabére átlagosan 69,95 dollár, kórházakban és az otthoni ápolási rendszerben is el tudnak helyezkedni. Az amerikai egészégügyben nagyon keresettek a dentálhigiénikusok (átlag órabérük 69,28 dollár), a radiológiai szakemberek és technikusok (átlag órabérük 55,12 dollár) is. A cikk folytatását a Jobline-on olvashatjátok el.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X