Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Taccsra vághatja a nyelviskolákat és a felnőttképzőket a pályázatok csúszása

Forrás: shutterstock

Mégsem indult el május elsején a munkahelyi képzést támogató pályázat. Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) honlapján található közlemény szerint Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében kiírt pályázatok beadási határideje módosulni fog. 

hirdetés
hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) nem tudtak biztosat mondani arról, mikor indul a pályázat, és azt javasolták, hogy az érdeklődők továbbra is figyeljék az NFÜ honlapját. A munkahelyi képzésekkel kapcsolatos pályázatokra összesen 21 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből az összegből munkahelyi képzések támogathatók, és ezúttal nemcsak a konvergencia régiókban, hanem a közép-magyarországi régióban működő cégek is pályázhatnak.

Ez lenne az utolsó esélyük

A HVG eheti számának nyilatkozó, elsősorban vállalati tanfolyamokkal foglalkozó felnőttképzők szerint az elmúlt négy hónapban felére esett vissza a képzések száma, január óta ugyanis a szakképzési hozzájárulást nem lehet saját munkatársak oktatására fordítani. Az új szabály leforrázta a tanfolyamszervezőket, a vállalati szektor eddig ugyanis évente körülbelül 12-13 milliárd forintot költött a dolgozók képzésére. 

A felnőttképzők, nyelviskola-vezetők abban egyetértenek, hogy egyelőre csak az európai uniós pénzek húzhatnák ki őket a gödörből - mindannyian számítottak a TÁMOP-pályázatra. Az érdeklődés már előzetesen is nagy volt, van olyan cégvezető, akit nyolcvan felnőttképző és pályázati tanácsadó keresett meg ajánlataival.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X