Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Taccsra vághatja a nyelviskolákat és a felnőttképzőket a pályázatok csúszása

Forrás: shutterstock

Mégsem indult el május elsején a munkahelyi képzést támogató pályázat. Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) honlapján található közlemény szerint Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében kiírt pályázatok beadási határideje módosulni fog. 

hirdetés
hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) nem tudtak biztosat mondani arról, mikor indul a pályázat, és azt javasolták, hogy az érdeklődők továbbra is figyeljék az NFÜ honlapját. A munkahelyi képzésekkel kapcsolatos pályázatokra összesen 21 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből az összegből munkahelyi képzések támogathatók, és ezúttal nemcsak a konvergencia régiókban, hanem a közép-magyarországi régióban működő cégek is pályázhatnak.

Ez lenne az utolsó esélyük

A HVG eheti számának nyilatkozó, elsősorban vállalati tanfolyamokkal foglalkozó felnőttképzők szerint az elmúlt négy hónapban felére esett vissza a képzések száma, január óta ugyanis a szakképzési hozzájárulást nem lehet saját munkatársak oktatására fordítani. Az új szabály leforrázta a tanfolyamszervezőket, a vállalati szektor eddig ugyanis évente körülbelül 12-13 milliárd forintot költött a dolgozók képzésére. 

A felnőttképzők, nyelviskola-vezetők abban egyetértenek, hogy egyelőre csak az európai uniós pénzek húzhatnák ki őket a gödörből - mindannyian számítottak a TÁMOP-pályázatra. Az érdeklődés már előzetesen is nagy volt, van olyan cégvezető, akit nyolcvan felnőttképző és pályázati tanácsadó keresett meg ajánlataival.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X