Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

"Lenyúlják, átverik, kihasználják őket" - a külföldi munka sem mindig megoldás

Külföldön több a lehetőség, de ott is átverhetik a magyar vállalkozókat
Külföldön több a lehetőség, de ott is átverhetik a magyar vállalkozókat
Forrás: MTI

A Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért (MMV) szervezete szerint az egzisztenciális kilátástalanság miatt nyugatra induló építőipari vállalkozók jellemzően nyelvtudás, tapasztalat és helyi ismeretek nélkül mennek Ausztriába és Németországba, azért, mert itthon nincs munka, vagy ha van, nem fizetik meg, illetve nem fizetik ki őket.

hirdetés
hirdetés

A szervezet közleménye ugyanakkor figyelmeztet, hogy ahol már kialakult a magyar közvetítői hálózat, "ugyanúgy lenyúlják, átverik őket, kihasználják, és messze a munka értéke alatt fizetik a magyar vállalkozásokat. Így, ha ott is egy lánc alján, saját munkavállalókat foglalkoztatva termel, jó esélye van arra, hogy nem tudja teljesíteni a német hatóságok elvárásait és olyan kiadásokba veri magát, ami a szép remények füstté válását jelentheti rövid idő alatt."

A tájékoztatás szerint az építőipari vállalkozók kivándorlása mögött a tisztességtelen hazai gazdasági körülmények állnak, "torkig vannak már azzal, hogy kötelezettségeik és jogaik köszönő viszonyban sem állnak egymással, hiszen az adóforintjaiból működtetett állam elvárja tőlük, hogy akár magánegzisztenciájuk elvesztése árán is megfizessék az adókat, járulékokat, miközben semmilyen segítséget nem kapnak saját hazájukban ahhoz, hogy kintlévőségeihez hozzájussanak, és sérelmeikre jogorvoslatot találjanak".

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X