Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A nap kérdése: hogyan lehet jelentkezni az ingyenes nyelvtanfolyamokra?

4

Hogyan lehet ingyenes nyelvtanfolyamra vagy informatikai képzésre jelentkezni? Hol lehet megtalálni az EU-s programban részt vevő nyelviskolák listáját? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

ingyenes nyelvtanfolyam
December elejétől lehet jelentkezni az ingyenes nyelvtanfolyamokra
Forrás: MTI Fotó: Kollányi Péter

Úgy hallottam, hogy európai uniós pénzből indulnak ingyenes nyelvtanfolyamok jövőre. Mikortól lehet jelentkezni, és hol? Az ország összes nagyobb városában lesznek képzések?

hirdetés
hirdetés

A programban részt vevő nyelviskolák és képzőcentrumok listája még nem készült el, most még maguk az intézmények pályáznak – a szervezők szerint december elején kezdődik a jelentkezési időszak.

Összesen százezren kapnak 98-95 százalékos támogatást nyelvtanfolyamokhoz és informatikai képzésekhez, bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, és nincs nappali tagozatos hallgatói jogviszonya egyetlen egyetemmel, főiskolával, középiskolával sem. Az ingyenes tanfolyamokról itt találtok bővebb információt.

Kérdésed van? Válaszolunk
Problémák vannak az iskolában vagy az egyetemen? Nem tudsz eligazodni a jogszabályok útvesztőjében? A tanulmányi osztályon csak vonogatják a vállukat a felvetéseidre? Kérdezz minket itt, és megkeressük az illetékeseket! Mielőtt elküldenéd a kérdésedet, itt nézd meg, foglalkoztunk-e már a témával.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (4)

Molnár László

bocs:decemberben
Én pl. németből szívesen mennék de decemberben sok elfoglaltságom van.Jó lenne ha lenne ilyen lehetőség még majd, jövő évben is valamikor.Mert azért egy-egy magánóra borzasztó drága 2000-2500 forint/45 perc, de van olyan is ahol még több, azért ennyi pénzt nem tudok, meg nem is akarok kifizetni egy-egy óráért, főleg hogy pár óra tanulás ebből annyit ér mint halottnak a csók, ahhoz hogy érjen is valamit, legalább heti 3 szor 2 órában kellene hogy járjak lehet hogy egy évig is amíg sikerül a felsőfok.Ha szerencsém van és kifogok egy viszonylag olcsóbb tanárt 2000 forint/45 percért az is heti szinten 12000 forint, 1 hónap alatt pedig ez már 48000, és figyelembe véve, hogy azért rezsit is fizetni kell ami havi szinten átlagosan 50-60 ezer forint+még egyéb kiadások is vannak(utazás,öltözködés,gyógyszer stb. stb.), nem engedhetem meg magamnak, de a legtöbb fiatal ezt nem engedheti meg.Persze egyetemistát lehet találni 1000-1500 forint/45 percért is,de ezek a fiatalok még nagyon tapasztalatlanok.Bár teher alatt nő a pálma, de egy ilyen fiatal semmire nem garancia.Bár nem vagyok meggyőződve, hogy egy-egy ingyenes tanfolyamra tapasztalt, nagy tudású tanár jönne tanítani,mert azért ez túl szép hogy igaz legyen.De ha tévedek akkor az csak jó, akkor elnézést kérek.

Molnár László

tök jó, hogy van ez a lehetőség,de ez csak decemben lesz, vagy máskor is?

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X