Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

A nap kérdése: hogyan lehet jelentkezni az ingyenes nyelvtanfolyamokra?

4

Hogyan lehet ingyenes nyelvtanfolyamra vagy informatikai képzésre jelentkezni? Hol lehet megtalálni az EU-s programban részt vevő nyelviskolák listáját? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

ingyenes nyelvtanfolyam
December elejétől lehet jelentkezni az ingyenes nyelvtanfolyamokra
Forrás: MTI Fotó: Kollányi Péter

Úgy hallottam, hogy európai uniós pénzből indulnak ingyenes nyelvtanfolyamok jövőre. Mikortól lehet jelentkezni, és hol? Az ország összes nagyobb városában lesznek képzések?

hirdetés
hirdetés

A programban részt vevő nyelviskolák és képzőcentrumok listája még nem készült el, most még maguk az intézmények pályáznak – a szervezők szerint december elején kezdődik a jelentkezési időszak.

Összesen százezren kapnak 98-95 százalékos támogatást nyelvtanfolyamokhoz és informatikai képzésekhez, bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, és nincs nappali tagozatos hallgatói jogviszonya egyetlen egyetemmel, főiskolával, középiskolával sem. Az ingyenes tanfolyamokról itt találtok bővebb információt.

Kérdésed van? Válaszolunk
Problémák vannak az iskolában vagy az egyetemen? Nem tudsz eligazodni a jogszabályok útvesztőjében? A tanulmányi osztályon csak vonogatják a vállukat a felvetéseidre? Kérdezz minket itt, és megkeressük az illetékeseket! Mielőtt elküldenéd a kérdésedet, itt nézd meg, foglalkoztunk-e már a témával.
hirdetés
hirdetés