szerző:
Eduline

Hol lehet jelentkezni érettségi vizsgára, ha már nem vagytok diákok? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Idén érettségiztem, de nem vagyok elégedett, ezért javítót szeretnék írni két tárgyból. Az új érettségit más iskolában szeretném letenni. Mi a teendőm ilyen esetben?

Ha már van érettségi bizonyítványotok, akkor a május-júniusi érettségi vizsgákra február 15-ig jelentkezhettek személyesen vagy postai úton a területileg illetékes fővárosi, megyei kormányhivatalokban. Arra is van lehetőség, hogy személyesen egy vizsgát szervező középiskolában nyújtsátok be a jelentkezéseteket, de a középiskolák nem kötelesek fogadni azokat a jelentkezőket, akik nem hozzájuk járnak.

Ha a kormányhivatalnál nyújtjátok be a jelentkezésetek, egy nyomtatványt kell postai úton elküldeni nekik. Ezt a lapot az Oktatási Hivatal honlapjáról tudjátok majd lementeni, de csak január közepétől lesz elérhető.

A tavaszi érettségin az írásbeli vizsgákat május 2-tól 24-ig tartják. Emelt szinten június 2-től 9-ig, középszinten pedig június 13-tól 24-ig szóbeliznek a diákok. A pontos dátumokat itt nézhetitek meg. Ha felvételizni szeretnétek, érdemes megnézni, mely szakokon kötelező az emelt szintű érettségi. A listát itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!