Érettségi-felvételi Eduline

Meredek zuhanás: majdnem minden szakon spórol a kormány

Elolvasom

Egy hete hozta nyilvánosságra a 2012-es felvételi keretszámokat az oktatási államtitkárság – a következő diagramon megnézhetitek, hogyan változott az államilag támogatott szakon tanuló elsőévesek létszáma az elmúlt években. A kormány korábbi ígéreteivel ellentétben még a preferált képzési területeken is jóval kevesebben szerezhetnek diplomát, mint korábban.

Érettségi-felvételi Eduline

Drasztikus vágás: ezt gondoljátok a 2012-es felvételi keretszámokról

Elolvasom

Egy hete hozta nyilvánosságra az oktatási államtitkárság a 2012-es keretszámokat - a legrosszabbul a jogi és gazdasági egyetemre, főiskolára készülő diákok jártak, ezekre a szakokra szinte lehetetlen lesz bekerülni. Az államilag finanszírozott helyek számának drasztikus csökkentéséről több napja vitatkoztok - a kommentekből válogattunk.

Érettségi-felvételi Eduline

Mennyibe kerülnek 2012-től a műszaki, agrár- és informatikai szakok?

Elolvasom

Több mint kétmillió forintos éves plusz kiadásra kell számítaniuk azoknak a hallgatóknak, akiket idén csak fizetős állatorvosi szakra vesznek fel - ez a legdrágább agrárképzés. Összegyűjtöttük, mennyit kérhetnek az egyetemek és főiskolák az önköltséges formában tanulóktól, a pontos összegeket a felsőoktatási intézmények határozzák meg január végéig.

Érettségi-felvételi Eduline

Ennyit kell fizetni a gazdasági, jogi és társadalomtudományi szakokért

Elolvasom

Legalább 300-350 ezer forintot kell fizetni évenként az önköltséges gazdasági képzésekért szeptembertől, míg az állami ösztöndíjas helyekről kiszoruló jogászhallgatók évi 300-700 ezer forintos költséggel számolhatnak - derül ki az oktatási államtitkárság listájából. A pontos összegeket az egyetemek, főiskolák határozzák meg január végéig.

1
330 331 332 333 334
366