Érettségi-felvételi Eduline

Mennyibe kerülnek 2012-től a műszaki, agrár- és informatikai szakok?

Elolvasom

Több mint kétmillió forintos éves plusz kiadásra kell számítaniuk azoknak a hallgatóknak, akiket idén csak fizetős állatorvosi szakra vesznek fel - ez a legdrágább agrárképzés. Összegyűjtöttük, mennyit kérhetnek az egyetemek és főiskolák az önköltséges formában tanulóktól, a pontos összegeket a felsőoktatási intézmények határozzák meg január végéig.

Érettségi-felvételi Eduline

Ennyit kell fizetni a gazdasági, jogi és társadalomtudományi szakokért

Elolvasom

Legalább 300-350 ezer forintot kell fizetni évenként az önköltséges gazdasági képzésekért szeptembertől, míg az állami ösztöndíjas helyekről kiszoruló jogászhallgatók évi 300-700 ezer forintos költséggel számolhatnak - derül ki az oktatási államtitkárság listájából. A pontos összegeket az egyetemek, főiskolák határozzák meg január végéig.

Érettségi-felvételi Eduline

Ennyit kell fizetni 2012-ben a bölcsész- és a tanárszakokért

Elolvasom

A pszichológia lesz a legdrágább bölcsészképzés 2012 szeptemberétől: nyilvánosságra hozta az oktatási államtitkárság azt a táblázatot, amely az idén felvételiző, de csak önköltséges helyre bekerülő hallgatók által fizetendő költségtérítés alsó és felső határát tartalmazza. A pontos összegeket az egyetemek, főiskolák határozzák meg január végéig.

Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Végleg padlóra küldi a gazdasági egyetemeket és főiskolákat a kormány

Elolvasom

Hiába ígért 2000-2400 államilag finanszírozott helyet a gazdasági képzéseket indító egyetemek és főiskolák rektorainak az oktatási államtitkárság, idén mindössze 250 üzleti-közgazdasági alapszakos hallgató képzését finanszírozza az állam. Az eduline-nak nyilatkozó rektorok szerint a 95 százalékos létszámcsökkentés túlzás, néhány éven belül komoly szakemberhiány alakulhat ki.

1
322 323 324 325 326
357