Érettségi-felvételi Eduline

Hogyan változik a felvételi pontszámítás 2011-től?

Elolvasom

Kemény versenyre számíthatnak a diákok a 2011-es felvételi időszakban: az egyetemek és főiskolák kevesebb hallgatót vehetnek fel a gazdaságtudományi, bölcsészettudományi és jogi szakokra, ráadásul a pontszámítás rendszere is változik. Sok múlik majd az érettségin, a nyelvvizsgákért, az OKTV-helyezésért és a hátrányos helyzetért azonban kevesebb pont jár.

Érettségi-felvételi Eduline

Egyetemi és főiskola nyílt napok december 13-tól 19-ig

Elolvasom

December 15-én startol a 2011-es felvételi időszak: ha az összes információt szeretnéd begyűjteni, mielőtt beírod a kiválasztott képzéseket a jelentkezési lapra, érdemes elmenned az egyetemi és főiskolai nyílt napokra! December 13. és 19. között több mint tizenhárom felsőoktatási intézmény tart tájékoztatókat.

Érettségi-felvételi Eduline

Miről nem szabad elfeledkezned decemberben?

Elolvasom

November 15-én véget ért a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszaka: eddig nyújthatták be jelentkezésüket azok, akik 2011 februárjában szeretnék elkezdeni tanulmányaikat. Jelenleg a jelentkezési adatokat dolgozzák fel, a regisztrációs levelet várhatóan december második felében kapják meg a hallgatók.

Érettségi-felvételi Eduline

Mégis kötelező lesz 2013-tól az emelt szintű érettségi?

Elolvasom

Pokorni Zoltán szerint a fokozatos, megfontolt fejlesztés a jó az oktatásban: az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke így értékelte kedden az MTI-nek, hogy változatlanul marad a felsőoktatási intézményekbe való felvétel egyes szabályainak módosításáról szóló 2010. évi törvény, amelyet a nyáron ellenszavazat nélkül fogadott el az Országgyűlés.

Érettségi-felvételi Eduline

Fontos változások: nulladik év az iskolákban, három nyelv a gimnáziumokban

Elolvasom

Az óvodapedagógusok egyértelmű döntése, hogy a hetedik életév betöltése után a gyermeket be kell íratni az iskolába – mondta Hoffmann Rózsa az m1 Ma Reggel című műsorában. Az oktatásért felelős államtitkár szerint ma még nyolcéves gyerekek is vannak az óvodákban, ez pedig sem a kisebbeknek, sem az iskoláskorúaknak nem jó.

Érettségi-felvételi Eduline

Nehezebb érettségi, szigorúbb szabályok: ilyen lesz az új közoktatási törvény

Elolvasom

Módosítják a tanári bértáblát, öt helyett hat tantárgyból kell majd érettségizni, és tizenhét évre csökkentik a tankötelezettség korhatárát – bemutatta az új közoktatási törvény vitairatát és a pedagógus életpályamodellt az oktatási államtitkárság. Nagy meglepetések nincsenek, a javaslatokat - csakúgy, mint a felsőoktatási törvénytervezet esetében - emailben várja a tárca december 30-ig.

Érettségi-felvételi Eduline

A legjobb gazdasági egyetemek és főiskolák listája

Elolvasom

Többszörösére nőtt a gazdasági képzésre jelentkezők száma az elmúlt években, a hallgatók összesen harminchárom egyetemi és főiskolai kar közül választhatnak. A Felvi rangsora alapján idén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara kapta a legjobb minősítést. Ízelítő a HVG Diploma különszám tartalmából.

Érettségi-felvételi Eduline

Könnyű volt az idei őszi magyarérettségi

Elolvasom

Közel húszezer diák vesz részt összesen a pénteken kezdődött érettségi időszakban, ami ma a közép- és emelt szintű magyar írásbelikkel folytatódott. A legtöbben úgynevezett előrehozott érettségit tesznek, vagyis "előre dolgoznak" a májusi-júniusi időszakra, amikor beindul a vizsgadömping. A magyar írásbelin idén egy Lázár Ervin novellát kellett elemezni.

Érettségi-felvételi Eduline

Amit tudni kell az őszi érettségi vizsgákról

Elolvasom

Szeptember 6-ig még lehet jelentkezni az őszi érettségi időszak alatt szervezett vizsgákra, melyek - mind közép, mind pedig emelt szinten - október közepén kezdődnek majd. A jelentkezési lapokat célszerű abban az iskolában beszerezni, ahol vizsgázni fogunk. A vizsgát tartó iskolák listájáról és a pontos menetrendről alább tájékozódhattok.

Érettségi-felvételi Edupress

A pótfelvételin meghirdetett férőhelyek 50-60 százalékát töltik fel

Elolvasom

Az idei pótfelvételi időszakban csaknem 12.500-an adták be jelentkezésüket. Közülük várhatóan mintegy nyolc-tízezer diák jut be a meghirdetett mintegy 17 ezer üres, költségtérítéses férőhelyre - mondta el az Inforádióban Szövényi Zsolt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium felsőoktatási osztályvezetője. Elmondta: a pótfelvételi során jelentősebb szerepet kap a munkaerőpiac.

Érettségi-felvételi Eduline

Tényleg katasztrofálisan sikerültek az érettségik?

Elolvasom

Némileg sokkolták a közoktatásban érintetteket a 2010-es matekérettségi harmatos eredményei, különös tekintettel arra, hogy a tanárok egybehangzó véleménye szerint idén még tovább gyengült a középszintű feladatsor színvonala. A többi tárgy érettségi eredményeit azonban nem fenyegeti egyenlőre hasonló leromlás.

Érettségi-felvételi Eduline

A legdrágább hazai egyetemek

Elolvasom

Egy félév a Semmelweis Egyetemen fogorvosi képzésén 1 355 400 forintba kerül, és ezzel rekorder a magyar piacon, de mellette még bőven vannak olyan képzések ahol milliós tandíjat kell leszurkolniuk a felvetteknek.

1
314 315 316 317 318
326