szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Olvasónk arra volt kíváncsi, hogy mi a teendő, ha nem elégedett az előrehozott érettségi vizsgájának eredményével.

Mi történik akkor, ha nem vagyok elégedett az emelt érettségi százalékával, mert felvételire vinném azt, és rosszul sikerült az előrehozott. Mikor tehetek ismételten érettségit?

- kérdezte olvasónk.

Korábban megírtuk, hogy mi történik, ha nem sikerül az előrehozott érettségitek és azt is, hogy mi a különbség a javító és a pótló vizsga között. Most pedig megnéztük, hogy milyen lehetőségetek van, ha nem vagytok elégedettek a vizsga eredményével és javítani szeretnétek.

Fontos tisztázni, hogy a javító vizsga nem arra való, hogy ha valaki nem elégedett az eredményével, akkor újra vizsgázhat. Javító vizsga csak sikertelen eredmény esetén, és csak a következő érettségi időszakban tehető, illetve valamennyi vizsgarészt meg kell ismételni.

Olvasónk esetében arról van szó, hogy nem elégedett az eredménnyel, jobb jegyet szeretne a felvételi miatt. Az ő helyzetében újra kell jelentkeznie az érettségire a következő vizsgaidőszakban és így újra vizsgázhat, vagyis nem javító vizsgát tesz, hanem újra érettségizik az adott tantárgyból.

Úgy tűnik, hogy az őszi érettségik normál menetrend szerint zajlanak majd, erről itt olvashattok.  

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!